„Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин

„Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин ...

Борисов за газовата ни независимост: Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин!.

„Дай Боже, скоро „бял дим“ да излезе и от Берлин и да работим и с колегите от Германия. Когато говорим за газов хъб, вече не говорим за транзит, а за една истинска диверсификация и България да се върне на мястото, на което беше“. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. 

БЛИЦ припомня, че само преди минути бе подписана мегаинвестиция за 350 милиона евро.

„Вярвам, че отношенията с Турция са много важни за ЕС като цяло. Турция има своите европейски амбиции и ние ще видим какъв ще е техният напредък през следващите месеци. Досега не можем да говорим за такъв, след като има журналисти в техните затвори“, коментира Юнкер.

„Ние държим стриктно за спазването на Закона за свободата на словото и Турция да ревизира своето отношение спрямо задържаните журналисти. Надявам се с необходимите корекции от турска страна за доброто на региона и на ЕС“, каза Борисов по темата.

„България е в тройката на Европа. Страната ни в момента пази най-добре българската граница. Клишето България-Румъния трябва да изчезне скоро, защото страната ни не го заслужава. Необходими са повече инвестиции в туризма, сближаване на културите. И Турция, и Русия са големи съседи на ЕС. Трябва да се нормализират отношенията. Има положителна тенденция в Германия за създаване на правителство. Благодаря на Юнкер", допълни Борисов. 


„Газовият хъб Балкан дава възможност България да бъде център не само на газоразпределянето, но и център за доставка на газ. ЕК защити интереса на България. Турция е голям наш съсед, спазването на споразумението за миграция е изключително важно за ЕС", добави Бойко Борисов. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Източник: blitz.bg