Дъвка, която намалява риска от предаване на коронавирус от човек

...
Дъвка, която намалява риска от предаване на коронавирус от човек
Коментари Харесай

Разработиха дъвка, която намалява риска от предаване на коронавирус

Дъвка, която понижава риска от предаване на ковид от човек на човек, създадоха учени от университета в Пенсилвания, излиза наяве от известие, оповестено на уеб страницата на образователното заведение.

Учените са създали опити със слюнка на инфектирани с ковид хора, добавяйки в опитните мостри отгледани в лабораторни условия протеини ACE2, съдържащи се в дъвката. Установено е, че този протеин оказва помощ да се понижи вирусното натоварване в слюнката на пациентите.

" Вирусът се популяризира в слюнката и ние знаем, че когато инфектиран човек киха, кашля или беседва, вирусът се популяризира и попада в организма на други хора”, означи ръководителят на проучването Хенри Даниел. Дъвката ще даде опция вирусът да бъде обезвреден в слюнката, като по този метод се даде елементарен метод за понижаване на източника на предаване на заболяването.

Изследването е още в първичен етап на изследване, означават учените. Предстои да бъдат извършени клинични проучвания, с цел да се ревизира сигурността и успеваемостта на дъвката за здравето и живота на хората.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР