Давиде Ковач е най-новото име в състава на Добруджа, а

...
Давиде Ковач е най-новото име в състава на Добруджа, а
Коментари Харесай

Давиде Ковач: За мен е чест да нося тази фамилия

Давиде Ковач е най-новото име в състава на Добруджа, а поради неговата история, той би трябвало да оказа помощ на отбора в борбата за челните места в Суперлигата. Син на сръбската легенда Слободан Ковач, който става олимпийски първенец със Сърбия през 2000 година, посрещачът потегля решително по стъпките на татко си и в последните години е считан за един от огромните гении в своята страна.

„ Разпитват ме постоянно всякакви неща за татко ми. За мен е огромна чест да нося тази фамилия. Моят татко ми оказва помощ да развъртвам моите качества. Може би един ден ще играя под негово ръководство”.

„ Не мисля, че това ми тежи, тъй като аз развъртвам моята кариера и се надявам да реализира най-хубавото, на което съм кадърен. Разбира се, има доста съпоставения с татко ми и за мен това е хубаво, тъй като ме кара да работя повече и да се доближа до неговото равнище в бъдеще”, добави още Давиде Ковач за предаването „ Златния гейм”.

19-годишният волейболист дойде Добрич от италианския Кастелана Гроте, където не получава задоволително време на игрището. Само за няколко седмици, Давиде си построява положително мнение за българската Суперлига.

„ Италианската лига е най-силната, с най-хубавите играчи. В моя тим обстановката беше сложна, тъй като отборът губеше доста мачове, а за млад състезател като мен, който занапред се развива, беше мъчно да намирам игрово време. Разбира се, моята цел е да се построявам като волейболист, изключително като имам образеца на татко ми, тъй че това е огромната ми цел за в бъдеще”, добави още той.

„ Искам да благодаря на моя другар Велизар, който ми се обади да ми каже, че тимът се нуждае от посрещач, тъй като други играчи на тази позиция са контузени или към този момент не са част от отбора. Разбрах, че е значимо за Добруджа да откри човек на тази позиция, който да оказа помощ на тима да реализира задачите си”, продължи Ковач.

„ Първенството е доста мъчно. Има 5-6 тима, които играят сносно и по тази причина няма лесни мачове. Изправихме се против първия тим в класирането и не започнахме добре срещата, само че по-късно намерихме нашия темп и успяхме да се противопоставим”.

„ Треньорът ми оказа помощ доста да навляза бързо във форма и да привикна с тима, тъй като две седмици са доста къс интервал за един състезател. Помага ми във всяка подготовка и във всеки мач, уповавам се да продължаваме по този начин. Добрич е прекрасен град с прелестни хора. Феновете ни поддържат във всеки мач и това е фантастично”.

С Давиде Ковач в състава си Добруджа става още по-конкурентен няколко седмици преди началото на плейофите. Наред с тимовете цели, посрещачът си слага значима задача за идващите месеци.

„ Все още е рано да приказваме за цели. Трябва да играем за победа във всеки мач и да подобряваме представянето си, с цел да се класираме допустимо най-добре преди плейофите. След това ще забележим. Няма детайл, в който да съм достигнал своя таван, тъй че имам доста какво да усъвършенствам. Блок, офанзива, посрещане, също по този начин концентрацията по време на мач, тъй като това е доста значима част от играта. Аз съм още на 19, тъй че имам да играя още доста години и да се развивам”, приключи синът на Слободан Ковач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР