Давид Яблонски остава в сърцата на сините фенове най-вече с

...
Давид Яблонски остава в сърцата на сините фенове най-вече с
Коментари Харесай

Любимец на сините“ фенове: Купата е за Левски

Давид Яблонски остава в сърцата на " сините " почитатели най-много с победния гол и направената дузпа за Левски при обрата 2:1 над ЦСКА праз март 2017 година За два сезона и половина чешкият бранител вкара общо 12 гола в 62 шампионати мача, игра и в злощастния край за Купата против Славия (0:0 и 2:4 при дузпите) през 2018-а. С сегашния си клуб Краковия въпреки всичко стигна до Купата на Полша две години по-късно. Пред " Мач Телеграф " Яблонски показа упованията си за днешния дуел ЦСКА - Левски.

- Давид, поздрав от Coфия! Къде те намираме?

- В Краков съм, имаме още един мач с Краков до края на сезона - посещение на Легия Варшава, след което ще се приберем в Чехия със брачната половинка ми и децата. Паузата в Екстракласата ще бъде три седмици и след това започваме още веднъж подготовка.

- Да преминем към главната тематика - ще гледаш ли финала ЦСКА - Левски?

- Да, сигурно! Ще си го пусна по малкия екран и несъмнено, ще притискам палци за огромния Левски.
 Давид Яблонски се включи в благородна левскарска самодейност
Давид Яблонски се включи в благородна левскарска самодейност

Любимецът на Сектор " Б " още веднъж подсети за себе си

- Какво очакваш от мача, кой ще вдигне Купата?

- Смятам, че това ще бъде Левски. Отборът демонстрира сериозен напредък напролет и има силите да завоюва трофей след толкоз дълго очакване.

- Успя ли да проследиш похода на " сините " към финала? Елиминиран бе и първенецът Лудогорец...

- Честно казано не съумях да виждам полуфиналите, само че си пуснах репортажите от двете победи над Лудогорец. Ако Левски продължи да работи в такова високо движение и с такава експанзия, ще завоюва и на следващия ден (б.р. - днес).

- Ти имаш едно присъединяване във край за Купата на България — какво си спомняш от дуела със Славия през 2018 година?

- Определено си припомням неповторимата атмосфера, която сътвориха " сините " почитатели. Бяха толкоз доста и поддръжката им беше неповторима. За страдание в мислите ми изплуват и дузпите - съжалението след трагичната загуба, доста бях отчаян. Силно искахме да спечелим трофея поради клуба и най-много поради нашите последователи.

- През 2020-а обаче ориста ти се реваншира и с Краковия ликувахте с Купата на Полша след трагично 3:2 над Лехия Гданск след продължения - каква е рецептата за триумф в подобен край?

- Наистина беше незабравимо, а аз вкарах и основния изравнителен гол за 2:2 в 88-ата минута. Важното е в Левски да са съсредоточени от първата минута. Трябва да са настойчиви и да покажат самочувствие в играта си. Мисля си, че треньорът Стоилов и момчетата са готови на равнище и ще победят.

И за край твоята прогноза за дербито?

- Много би ми харесало 2:0 на почивката и краен резултат 3:0 - Купата е за Левски!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР