Давид Попович е едва на 17 години, но вече е

...
Давид Попович е едва на 17 години, но вече е
Коментари Харесай

Давид Попович: Това е само началото

Давид Попович е едвам на 17 години, само че към този момент е измежду легендите в плуването. Румънецът спря дъха на публиката във Форо Италико на Европейското състезание в Рим с удивителен международен връх във финала кралската дисциплинираност 100 метра свободен жанр.

Попович спря хронометрите на 46.86 секунди и прати в историята досегашния връх на бразилеца Сезар Сиело от 46.91 секунди, подложен преди 13 години на същия басейн. Румънецът показва нетипична за възрастта си зрялост, а след фамозното плуване във финала си сложи нова цел – да слезе под 46 секунди на 100 метра свободен жанр.

„ Искам да плавам колкото се може по-бързо и работя по този въпрос. Целта е да сляза под 45 секунди. В тази задача ме въодушевява Адам Пийти, който си сложи цел да плува за 56 секунди на 100 метра бруст и за някои това може и да е научна фантастика, само че не и за него “, сподели Попович.

Само трима други плувци са слизали под 47 секунди на 100 свободен жанр в историята – Кейлъб Дресел (46.96), Ален Бернар (46.94) и Сезар Сиело (46.91). Попович е първият, който го направи два пъти – в полуфиналите, когато сложи европейски връх и във финала с изумителния международен връх.

„ Още през вчерашния ден след европейския връх споделих, че това е единствено една стъпка в вярната посока. Усещането да направя международен връх е хубаво, още повече на същия басейн, на който Сиело сложи предходния през 2009 година. Щастлив съм, естествено, само че това е единствено началото. Плуването в Румъния не е изключително известно, само че в този момент сигурно това ще се промени “, сподели още Давид Попович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР