Давид Пастърнак отбеляза хеттрик и записа три асистенции при победа

...
Давид Пастърнак отбеляза хеттрик и записа три асистенции при победа
Коментари Харесай

Пастърнак блести при втория разгром на Бостън срещу Торонто

Давид Пастърнак означи хеттрик и записа три асистенции при победа на Бостън със 7:3 против Торонто във втория мач сред двата отбора от първия рунд на плейофите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ). По този метод Мечоците поведоха с 2:0 в серията си, което направиха още Тампа Бей, Сан Хосе и първенецът в постоянния сезон Нешвил.

Пастърнак усъвършенства предходния си връх от четири точки, откакто вкара третия си гол 1:36 минути преди последната сирена. Феновете пък означиха случая с голям брой хвърлени шапки на леда, които след събирането от домакините запълниха цели два коша за отпадък.

Брад Марчанд и Патрис Бержерон приключиха мача с по четири асистенции, Тори Крюг добави три, а създатели на останалите попадения станаха Давид Крейчи, Рик Неш, Джейк Дебръск и Кеван Милър. Туука Раск пък избави 30 удара на вратата на Бостън и пусна голове единствено против Мич Марнър, Тайлър Бозак и Джеймс ван Римсдайк. Вратарят на гостите Фредерик Андерсен пък откри мача с три получени гола от пет удара и беше сменен доста бързо от резервата Къртис Макелини.

Серията се трансферира в Торонто за два мача в понеделник и четвъртък, а в случай че Кленовите листа завоюват най-малко един от тях, двата тима ще се срещнат още веднъж в Бостън в събота.

Райън Хартман вкара на празна мрежа 1:09 минути преди края и Нешвил завоюва с 5:4 против Колорадо за втората си победа в серията. Хартман беше прецизен за 5:3 и Александър Керфуут върна бързо един от головете за Лавините, само че те не съумяха да вкарат повече и изгубиха второто си посещение на носителите не трофея на президента.

Алекс Килърн вкара два пъти при серия от четири шайби във втората третина, с което Тампа Бей завоюва с 5:3 против Ню Джърси. Светкавиците даже вкараха три от головете в границите на 2:47 минути, а Дяволите извадиха вратаря Кийт Кинкайд в опит да извърнат развоя. Килърн обаче се разписа за 5:1 и на процедура реши изхода на мача.

Логън Кутюр вкара гол и подаде за още един, а Мартин Джоунс избави 28 удара за успеха на Сан Хосе с 3:2 против Анахайм. Маркус Сьоренсен и Томас Хертел също се разписаха за Акулите, които завоюваха второто си посещение против районните противници и ще имат късмет да затворят серията вкъщи./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР