Давид Лаукс, съосновател и член на Надзорния съвет на компания

...
Давид Лаукс, съосновател и член на Надзорния съвет на компания
Коментари Харесай

Дaвид Лаукс е новият изпълнителен директор на групата DIGITALL

Давид Лаукс, съосновател и член на Надзорния съвет на компания с български корени – DIGITALL, поема управителната роля на изпълнителен шеф на групата, считано от 1 април 2023 година Управляващ шеф за България ще бъде Йордан Гинев, който ще съвместява новата си роля с досегнашната си позиция на основен действен шеф на групата на DIGITALL. С този преход компанията стартира нов стадий от растежа си, който има за цел да форсира по-нататъшното ѝ стратегическо развиване на основните ѝ пазари в Западна Европа, Централна и Източна Европа и Северна Америка.

Давид Лаукс е сполучлив бизнесмен и почитан водач с над 25-годишен опит в региона на бизнес консултирането и технологиите. Той е един от съоснователите на DIGITALL, която бе основана през 2021 година след сливането на българската софтуерна компания BULPROS и ръководената от него немска компания ec4u. Оттогава има дейна роля в ръководството на компанията, като е част и от Надзорния ѝ съвет. До 2021 година Давид Лаукс заема позицията изпълнителен шеф на ec4u - една от двете предшестващи компании на DIGITALL, в чието учредяване през 2000 година взе участие. Преди това е заемал разнообразни управителни позиции в компании като Siebel Systems Inc. и nova data AG/entory AG.

Благодарение на опита си в региона на телекомуникациите, търговията, автомобилостроенето, производството, банкирането, застраховането и финансовите услуги, Давид Лаукс ще управлява тактиката за напредък на компанията, като разкрива нови бизнес благоприятни условия и уголемява активността на компанията в международен мащаб.

" За мен е огромна чест и по едно и също време с това отговорноcт да бъда определен за изпълнителен шеф на DIGITALL. Заемайки тази позиция, мои съществени цели ще бъдат разрастването на бизнеса, усилването на позициите на компанията на основните ни пазари, както и повишение на оперативната успеваемост на компанията. Заедно с лидерския екип и мениджмънта на DIGITALL споделяме задачата да продължим да развиваме фирмената ни просвета, предоставяйки по-големи благоприятни условия за личностно развиване на чиновниците ни и създавайки работна среда, която предизвиква съдействие, креативност и блян към нововъведения ", разяснява Давид Лаукс.

Грегор Билер, ръководител на Надзорния съвет на DIGITALL, прибавя: " Щастлив съм да поздравявам Давид Лаукс като изпълнителен шеф на групата DIGITALL и съм уверен, че способността му да съчетава както въвеждане на новаторски хрумвания, по този начин и фокусиране върху растежа и бизнес задачите на компанията ще бъде извънредно значимо за сполучливото ръководство на DIGITALL. "

Позицията ръководещ шеф за България ще бъде заемана от Йордан Гинев. Той е измежду съоснователите на BULPROS, една от двете компании предходник на DIGITALL и ще дава отговор за активността на компанията у нас. Наскоро Йордан Гинев зае позицията на основен действен шеф на групата DIGITALL, а от 1 април 2023 година той поема и ролята на ръководещ шеф за България, като ще дава отговор за развиването на компанията на локално равнище и чиновниците й..

„ За мен е чест да поема ролята на ръководещ шеф на DIGITALL за България, с цел да продължа сполучливото развиване на компанията ни на локалния пазар. Както до в този момент наша съществена цел ще бъде предлагането на висококачествени услуги на клиентите ни и надграждане на сполучливите ни партньорства с едни от най-големите софтуерни компании в международен мащаб. Във компанията работят над 1500 чиновници в 13 страни и наши съществени цели са въвеждането на разнообразни стратегии, целящи повишение на тяхната ангажираност, обезпечаване на добра работна среда и условия за развиване на гения им. “

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР