Давид Гофен спечели истински трилър на старта на тенис турнира

...
Давид Гофен спечели истински трилър на старта на тенис турнира
Коментари Харесай

Гофен сломи сънародник след тричасова битка на старта в Антверпен

Давид Гофен завоюва същински трилър на старта на тенис шампионата в Антверпен. Пред лична аудитория той пречупи сънародника си и играещ с „ уайлд кард “ Жил-Арно Баи след 7-6 (7), 5-7, 6-4 за повече от три часа здрава борба.

1185-ият в международната класация на два пъти имаше задатък от пробив пред надалеч по-титулувания си противник, само че и двата пъти изпусна преднината си. Баи избави два сетбола в деветия гейм, а в тайбрека имаше на собствен ред точка за повеждане в резултата, която не оползотвори. Гофен не сбърка при общо четвъртия си сетбол за частта и дръпна след час и 20 минути игра. Втората отиде на сметката на по-непретенциозния от двамата, макар че Баи изостана с ранен пробив. Впоследствие той върна брейка и направи още един преди влизането във втори следващ тайбрек. Гофен поведе с пробив и в третия сет, който Баи още веднъж върна, само че нов брейк на сметката на 58-ия в света постави точка на разногласието сред двамата.

Гофен приключи с 57 уинъра и 31 непредизвикани неточности. На осминафиналите той ще спори с третия в схемата Диего Шварцман от Аржентина.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР