Давид Гофен се намира далеч от славните си дни, като

...
Давид Гофен се намира далеч от славните си дни, като
Коментари Харесай

След 8-годишно чакане: Давид Гофен е отново шампион в ATP надпревара на клей

Давид Гофен се намира надалеч от славните си дни, като през последната година натрупа само негативи, допускайки голям брой загуби, които не дават отговор на тенисист от неговата класа. Белгиецът изпадна доста надолу в ранглистата, като все още заема 74-та позиция. Бившият международен номер 7 през тази седмица взе присъединяване на шампионата в Маракеш, където не попадаше измежду любимците, само че записа много обещаващи победи, които го водиха до днешния мач за купата, където срещна Алекс Молчан.

Двубоят мина под контрола на сервиращите, като в избрани случаи левичарят имаше своите звездни мигове, само че опитът и здравите нерви във значимите мигове бяха на страната на Гофен и след тъкмо 2 часа на корта в Мароко той победи с 3:6 6:3 6:3, с цел да завоюва своята 6-та ATP купа и първа такава на клей от осем години насам, когато завоюва трофея в Кицбюел.

Срещата започва с голям брой завладяващи мигове, откакто в първите пет гейма станахме очевидци на три пробива, само че словакът резервира по-добро равнище в играта си и излезе напред в резултата. Постепенно интригата се притъпи, Молчан съумя да наложи темпото си, заради което минути по-късно откриващият сет бе записан на сметката му и го приближи до дебютна ATP купа.

Световният номер 65 продължи мощното си показване при започване на втората част, осъществя пробив след близо 10 минутен гейм и беше на финалната права по пътя към трофея. Гофен резервира хладнокръвие, заигра провиснал от напрежението, като неточностите напуснаха играта му и показва най-хубавото, на което е кадърен, печелейки пет поредни гейма. Белгиецът получи опция да сервира за сета, като срещна компликации, само че съумя да отрази брейкбол и придобил нужната убеденост оползотвори първия си сетбол, с цел да изпрати финала в решителната му фаза.

Стартът на третата част се оказа гибелен за Молчан, който очевидно бе повлиян от отрицателните страсти, до момента в който от другата страна на мрежата някогашният международен номер 7 изглеждаше вдъхновен и осъществя ранен пробив, с цел да се откъсне напред в резултата. В последвалите събития на корта интригата отсъстваше преди да се стигне до осмия гейм, когато на белгиеца му се наложи да избавя брейкбол, само че той за следващ път бе безукорен и задържа преднината си. Гофен усети, че идното подаване на словака, който излъчваше обезсърчение, е съвършен миг да натисне в търсене на успеха, като извърши игровия си проект по отличен метод, с цел да осъществя втората си шампионска точка и закономерно завоюва купата на конкуренцията в Маракеш.

The moment secured his 6th career ATP title in Marrakech!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР