Давид Гофен се класира за първи път в своята кариера

...
Давид Гофен се класира за първи път в своята кариера
Коментари Харесай

Гофен спря победната серия на Беретини за първи финал в Хале

Давид Гофен се класира за първи път в своята кариера на край в Хале, откакто надигра намиращия се в отлична форма Матео Беретини в два сета – в обособените елементи 7-6 (4), 6-3. Първият сет мина без пробиви и след надмощието на сервиращите, разумно се доближи до тайбрек.

В него играта още веднъж бе равностойна, само че от 4-3 в своя изгода, италианецът по този начин и не записа повече точка и белгийският му конкурент дръпна в резултата. Втората част бе решена от един-единствен пробив, пристигнал в осмия гейм на мача, след който Гофен сервира сполучливо за мача. По този метод той спря серията от осем поредни победи на Беретини, който предходната седмица завоюва купата на шампионата в Щутгарт.

Това е първият му край в немския град и първи в шампионат от календара на ATP след заключителния Мастърс на осемте най-хубави през 2017, когато той бе надвит от Григор Димитров. Негов противник в утрешния спор за купата ще бъде спечелилият всред деветкратния първенец в конкуренцията Роджър Федерер и Пиер-Юг Ербер. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР