Давид Гофен се класира за осминафиналите на силния тенис турнир

...
Давид Гофен се класира за осминафиналите на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Гофен срази Алкарас в първи кръг на турнира в Астана

Давид Гофен се класира за осминафиналите на мощния тенис шампионат от сериите АТП 500 в Астана, откакто удари международния номер 1 Карлос Алкарас със 7-5, 6-3 за близо един час и 50 минути игра. Белгиецът, който влезе в конкуренцията като „ благополучен губещ “, отстрани поставения под номер 1 в схемата още на старта в Казахстан .
Давид Гофен.
Откриващият сет стартира с точки за пробиви и пред двамата, преди първенецът на Ю Ес Оупън да стигне първи до брейк в третия гейм. Гофен освен го върна, само че и дръпна с пробив задатък, като преднината му доближи 5-2. Алкарас показва бойния си дух и влезе в серия от три следващи гейма, пробивайки противника в последния вероятен миг. Усилията му обаче се оказаха напразни, откакто белгиецът проби още един път в 12-ия гейм и с това си подсигурява преднина в резултата.

Втората част стартира стремително за Гофен, който поведе с 3-0, а по-късно направи още един брейк за 5-1 и сервис за мача. Испанският му конкурент съумя да върне един от пробивите, само че това бе всичко от него и по този начин Гофен откри място във втори кръг на конкуренцията. Той загуби единствено девет точки на първи сервис за целия мач и отрази седем от десетте благоприятни условия за пробив пред международния номер 1. В спор за място на четвъртфиналите белгиецът ще играе с френския деец Адриан Манарино, който в профил на старта трикратния първенец в шампионатите от Големия шлем Стан Вавринка .

Напред продължиха още Карен Хачанов, Павел Котов, Лука Нарди и поставеният под номер 3 в схемата грък Стефанос Циципас, който се оправи с представителя на домакините Михаил Кукушкин. По-късно през днешния ден присъединяване си стартира и вторият подложен Даниил Медведев, който има за противник Алберт Рамос-Виньолас. В шампионата са още първенецът от Тел Авив Новак Джокович, Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Марин Чилич и Роберто Баутиста-Агут. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР