Давид Гофен имаше репутацията на един от най-постоянните тенисисти в

...
Давид Гофен имаше репутацията на един от най-постоянните тенисисти в
Коментари Харесай

Обратно в шампионския кръг: Гофен триумфира в Илкли, но получи лоши новини за Уимбълдън

Давид Гофен имаше репутацията на един от най-постоянните тенисисти в ATP тура и неговото наличие в топ 20 беше непрекъснато събитие, като някогашният номер 7 може да се похвали с 6 трофеи на равнище ATP, както и с класирания за втората седмица на всички шампионати от Големия шлем.

Бившата първа ракета на Белгия обаче претърпя тежка травма на глезена, която го извади за половин година от тениса през 2021-ва и той в никакъв случай повече не сподели същото равнище на тениса в кариерата си, а преди няколко месеца даже напусна топ 100, като сега е под номер 109 в международната класация.

Тази седмица обаче Гофен подсети за себе си на Чаланджъра в Илки, печелейки първата си купа от над година насам и дебютна в кариерата на тревн настилка.. 33-годишният деец трябваше да надвие редица по-млади и обещаващи имена, каквито са Юри Родионов, Доминик Щрикер, Теренс Атман, Закари Свайда, а на финала се оправи и с французина Аролд Майо с 6:4 6:2. По този метод именитият белгиец ще направи своето завръщане в топ 100, като от на следващия ден той ще е на 82-рата позиция в класацията на ATP.

Любопитно е да се спомене, че първенецът в Илкли постоянно е получавал " уайлд кард " за Уимбълдън, а в листата с спечелилите на конкуренцията можем да забележим имена, като Мартон Фучович, Зизу Бергс, Доминик Кьопфер и Сергий Страховски.

Организаторите на Уимбълдън обаче взеха решение тъкмо тази година да нарушат тази традиция, което значи, че Гофен ще взе участие на квалификациите на шампионата, където стигна до четвъртфиналите два пъти (през 2019-та и 2022-ра), а това ще му се наложи за едвам повторно в неговата кариера и първи път от 13 години насам.

There`s a new grass court champion in town
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР