Давид Гофен бе забравил да подаде заявка за участие в

...
Давид Гофен бе забравил да подаде заявка за участие в
Коментари Харесай

Шампионът се завърна с успех: Гофен сътвори обрат и потегли с победа в Монпелие

Давид Гофен бе не запомнил да подаде поръчка за присъединяване в провеждащия се през актуалната седмица шампионат в Монпелие, само че с помощта на специфична покана от уредниците белгиецът въпреки всичко получи опция да отбрани купата си на френска територия от 2021-а. Днес белгиецът се завърна на победния път на Open Sud de France, откакто навакса пасив от сет и 0:3 против локалния любим Бенджамин Бонзи, с цел да се поздрави с крайния триумф, настъпил при 2:6 7:5 6:1.

Представителят на домакините взе самодейността на своя страна още в началните минути, като Бонзи излезе напред с ранен брейк и задатък от 3:0. Впоследствие Гофен подвигна равнището си, само че непредизвиканите неточности взеха връх в представянето му и той по този начин и не намерили сили да навакса позволения ранен пасив, преди Бонзи да затвори изрично първата част.

В началните минути на втория сет разиграванията бяха напълно по усета на Бонзи, който постановяваше своето движение на игра и по този начин успяваше постоянно да сложи напрегнат противниковото подаване. От своя страна, Гофен продължаваше да позволява голям брой непредизвикани неточности и на бърза ръка локалният представител още веднъж си обезпечи солидно преимущество - 3:0, а развоят на дуела изглеждаше съдбоносен.

Изведнъж обаче играта на Бонзи претърпя спад, което докара до инкасирането на рибрейк и опция за Гофен да възвърне паритета в резултата, от която белгиецът даже за миг не се поколеба да се възползва. В заключителните минути от сета Давид бе изцяло праволинеен и за повторно измъкна подаването на съперника, като по този начин затвори в своя изгода сета, запазвайки вярата си за триумф жива.

След почивката Гофен стабилизира доста играта си и все по-често го виждахме в офанзивна позиция. Това му оказа помощ да осъществя два брейка и да поведе с 5:1, а оттова насетне до изненади не се стигна. Давид към този момент мъчно можеше да бъде спрян, а Бонзи се усещаше изцяло беззащитен на корта. Изцяло оставил първичната си доминация в предишното, представителят на домакините разреши на Гофен не след дълго да напусне корта в ролята на победител и позволи да бъде надигран в този съвсем двучасов дуел.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР