Давид де Ротшилд се оттегля като президент на Rothschild Group

...
Давид де Ротшилд се оттегля като президент на Rothschild Group
Коментари Харесай

Банковата династия Ротшилд има нов лидер

Давид де Ротшилд се отдръпва като президент на Rothschild Group през това лято, с цел да съобщи властта на сина си Александър в дълго чаканата промяна на караула на френско-британската капиталова банка.

37-годишният Александър де Ротшилд от дълго време е квалифициран да наследи татко си, заставайки отпред на седмото потомство на банкова династия, основана преди 200 години.

Настоящият изпълнителен вицепрезидент за пръв път се причислява към банката през 2008 година, откакто работи поредно в капиталовото банкиране и ръководството на частен капитал в Bank of America и Bear Stearns.

 Люксембург санкции Rothschild с $10 милиона
Люксембург санкции Rothschild с $10 милиона

Банката към този момент е взела ограничения

Династичното предаване, което се чака да се състои през юни, идва на фона на напън от капиталовата банка да разнообрази главния си френски и английски консултантски бизнес, което да й помогне да се измъкне от по-слаби интервали в европейския пазар на сливания и придобивания.

След като се причислява към банката Александър де Ротшилд е основал и подкрепил контрола върху бизнеса с частен капитал. Групата от ден на ден влага в дребните си интервенции в Съединени американски щати, а предходната година приключи първата си забележителна облага за разширение на частната си банка.

Барон Давид де Ротшилд, роден в Ню Йорк, ръководеше сливането на тогавашните обособени френски и английски банки през 2012 година в композиция, целяща да сплоти два клона на семейство Ротшилд и да укрепи счетоводния баланс. Преди това 75-годишният френски банкер ръководи английската част от банката откакто братовчед му Сър Ивлин де Ротшилд се отдръпва през 2004 година

 Ротшилд остава измежду водещите банки при сливанията и придобиванията
Източник:

Ротшилд остава измежду водещите банки при сливанията и придобиванията

Преразглеждането на корпоративната конструкция съставлява опция за Давид де Ротшилд да приведе в деяние проект за заместничество, довеждайки единствения си наследник в надзорния съвет. Това разреши на фамилията да ускори контрола над групата, изкупувайки дяловете на миноритарните акционери.

Управлението му бе деликатно следено от борещите се за власт наследници на финансовата династия, които седят отвън обединената група.

Днес фамилията държи 58% от правото на глас и има 49% от капитала на компанията. Малко над 26% от акциите на групата са регистрирани на борсата Euronext в Париж.

Приходите от световния консултантски бизнес, който образува към 3/5 от общите доходи на групата, са спаднали с 8% до 492 млн. евро, демонстрират последните резултати на Ротшилд за полугодието, оповестени през ноември.

 Фамилията Ротшилд продаде голям парцел в историческа договорка
Фамилията Ротшилд продаде голям парцел в историческа договорка

Площта на земите е 16 пъти по-голяма от Сентръл парк в Ню Йорк

За сметка на това отделът за частно благосъстояние, ръководство на активи и комерсиално банкиране отбелязва растеж от повече от 30% през шестте месеца до септември. Общите доходи нарастват с 6% на годишна база до 852 млн. евро, а облагата преди налози се усилва с 10% до 206 млн. евро.

Въпреки намаляването на приходите от консултантски услуги, банката резервира 5-ото си място по доходи от сливания и придобивания в Европейски Съюз за 2017 година, държейки 6% пазарен дял.

Акциите на Ротшилд, които понесоха тежък след международната финансова рецесия, са нарастнали с повече от 15% от началото на 2017 година

Настоящият президент на Франция Еманюел Макрон също е някогашен чиновник на банката на Ротшилд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР