Давид де Хеа е един от най-добрите вратари в света.

...
Давид де Хеа е един от най-добрите вратари в света.
Коментари Харесай

Давид де Хеа за изборите в живота си и срещата със сър Алекс Фъргюсън

Давид де Хеа е един от най-хубавите вратари в света. През 2011 година минава в Манчестър Юнайтед и от този момент има малко повече от 500 мача за „ алените дяволи “. По време на престоя си испанецът печели купата на Англия, ФА Къп, Лига Европа и Купата на лигата. В особено изявление той споделя за какво е станал вратар, кои са най-хубавите му моменти като футболист и какво още мечтае да реализира.

„ Бях в Атлетико Мадрид от напълно дребен, тъй че беше доста мъчно за мен да напусна клуба. Бях на 19-20 години, когато получих офертата от Юнайтед. Не ми беше по никакъв начин елементарно първоначално, само че аз съм човек с твърд темперамент и макар че към момента бях дете, считам, че се оправих на равнище. Понякога може да бъде доста скучно на вратата, до момента в който другите се радват и вкарват голове, само че татко ми също беше вратар и ние с него тренирахме дружно, говорихме непрекъснато за вратарския пост. Може би по тази причина станах вратар “, стартира описа си стражът.

„ Дебютирах за Атлетико на 18 години в мач от Шампионската лига против Порто. Двубоят беше страховит, аз въобще не бях нервозен, усещах се добре. От Испания имам чудесни мемоари, почитателите ме подкрепяха от първия ден “, продължи Де Хеа.

Срещата му със сър Алекс Фъргюсън е от основните в живота му.

„ За да отида да играя в Юнайтед, трябваше да напусна дома си, фамилията си, приятелите, всичко, само че в живота ти се отваря една сходна опция и ти би трябвало да я прегърнеш с две ръце. Мога да кажа, че това е най-хубавото решение, което съм взимал. Прекарах първи две прелестни години под управлението на Алекс Фъргюсън. Той в действителност е най-хубавият управител в историята, стигнахме до трофея във Висшата лига. Той беше като татко на всички. На всички ни беше доста мъчно, когато той се отхвърли, доста неща се трансформираха, само че последователно клубът навлиза в вярната посока “, показа още Давид де Хеа.

„ Моята задача е да оказвам помощ на тима и да давам всичко от себе си. Този сезон се оправяме добре, само че би трябвало да останем съсредоточени, тъй като ни остават още доста мачове. Чувствам се ужасно тук и бленувам за това да спечелим нещо значимо преди да си потегли “, сподели още вратарят.

Цялото изявление от DIEMA SPORT 2 можете да видите във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР