Давид Давидов е вицепрезидент, член на Управителния съвет и председател

...
Давид Давидов е вицепрезидент, член на Управителния съвет и председател
Коментари Харесай

Давид Давидов: Очаквам още повече партньори през 2021 година

Давид Давидов е вицепрезидент, член на Управителния съвет и ръководител на комисията по маркетинг към Българската федерация по волейбол. Бизнесменът приказва пред формалния уебсайт за миналата 2020-а и какво чака от новата 2021 година.

Българската федерация по волейбол разгласява доклада за свършената работа. Какво е вашето мнение за него?

Коректно обрисува свършеното през 2020 година. Друга тематика е дали сме създали всичко, което чакахме. Отчетът е значим от една страна, само че доста по-голяма тежест имат нашите упоритости. За страдание стартът на настоящето ръководство на федерацията беше доста сложен най-много поради пандемията от ковид. Дано 2021 година да е доста по-ползотворна.

Кое е най-хубавото достижение на федерацията?

Стартирахме доста неща. Започнаха да действат работещи комисии. Бяха направени административни правилници. Федерацията съумя да излъчи треньорски екипи за подрастващите, мъжете и дамите. Най-важното достижение обаче е събирането на екип от хора, които са същински ангажирани с с волейбола. Те ще допринесат в кратковременен и по-дългосрочен проект за развиването на федерацията и спорта ни.

Какво не успяхте да свършите?

Ще кажа за моята област. Имах предпочитание да притеглим доста повече сътрудници. Имаше стартирани диалози, някои стигнаха до финала. Но обстановката с вируса промени доста света. През 2021 година чакам доста повече сътрудници във федерацията. Знам, че има задоволително хора, които желаят да бъдат един до друг с нас.

Какви цели си поставяте през 2021 година?

Да засилим работата в обособените комисии на федерацията. Надявам се на повече на практика резултати в треньорската и съдийската комисия. Там има хора, които могат да вдигнат равнището. Трябва да имаме и съответни упования от националните обединения и треньори. Резултатите са тези, които мерят кой какво е приключил. Целта ни е и да публикуваме финансови доклади на избрани интервали от време. И да не забравяме - България чака две съществени семейства през 2021 година.

Как върви работата ви с Любо Ганев като президент на федерацията?

С Любо се познаваме от доста по-рано. Видимо е, че работата му във федерацията дава резултати. Продължаваме да се сработваме. Ганев е човек, който има предпочитание да бъде сполучлив и правилен президент. Подбира доста добре хората си. Радвам се, че точно той оглави федерацията.

През 2021 година България ще е един от домакините на две огромни шампионати – европейското за дами и международното за младежи. Какво предизвикателство е това за федерацията?

Няма да е за първи път на България, само че ще е за първи на нас като управление. Мотивацията ни да създадем запаметяващи се шампионати е голяма. Благодарение на тях спортът може да има доста позитивен резултат върху обществото и от ден на ден подрастващи да имат предпочитание да се занимават с волейбол.

Миналата година открихте новия състезателен център на Левски. Какво значи той за вас?

Едно извънредно задоволство. Не можете да си представяте какво наслаждение е да гледаш по едно и също време три заети от юноши и девойки стадиони. Това ни стимулира да създадем комплекса и той към този момент е реалност. Надявам се, че от тези стадиони ще израсне серия от мощни български волейболисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР