Давид Алонсо (Колумбия, GASGAS Aspar Team) спечели третата си победа

...
Давид Алонсо (Колумбия, GASGAS Aspar Team) спечели третата си победа
Коментари Харесай

Давид Алонсо записа трета победа за сезона в клас Moto3 от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта

Давид Алонсо (Колумбия, GASGAS Aspar Team) завоюва третата си победа за сезона в клас Moto3 от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, откакто стигна първи до карирания байрак в Гран при на Мизано.

Колумбиецът бе фокусиран върху икономисване на гумите в 20-те обиколки на писта " Марко Симончели " и в последна сметка завоюва впечатляваща борба с Хауме Масия (Испания, Leopard Racing) и Дениз Йонджу (Турция, Red Bull KTM Ajo).

Йонджу поведе в последната обиколка на надпреварата, а зад него Алонсо съумя да изпревари Масия в завой номер 10. Три шикана по-късно турчинът позволи огромна неточност и излезе от пистата, което разреши на двамата му противници да го изпреварят.

Така Алонсо завоюва с 0.036 секунди пред Масия, който в края също позволи неточност и загуби оспорваната борба с колумбиеца от GASGAS. Йонджу се качи на третото място на подиума с закъснение от 0.237 секунди.

В Moto3 водач продължава да бъде Даниел Олгадо (Испания, Red Bull KTM Tech3), който през днешния ден не съумя да влезе в топ 10. Той е със 161 точки и четири пред Аюми Сасаки (Япония, Liqui Moly Husqvarna Intact GP), който стигна до седмото място в Мизано.

Масия е трети със 149 точки, следван от Йонджу със 144, Алонсо със 130 и други.

 





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР