Давай, изкорени блокадата“ – така сириецът Ахмад окуражил съучастника са

...
Давай, изкорени блокадата“ – така сириецът Ахмад окуражил съучастника са
Коментари Харесай

„Давай, изкорени блокадата“: Омар помита полицаите в Бургас. Прокуратурата отказа споразумение

„ Давай, изкорени блокадата “ – по този начин сириецът Ахмад окуражил съучастника са Омар да опустоши с рейс, цялостен с мигранти, полицейски патрул в центъра на Бургас. При случая, станал на 25 август м.г., починаха служителите на реда Йордан Илиев и Атанас Градев.

Днес делото за каналджийство, за което са упрекнати трима сирийци, потегли в районния съд в Бургас. Подсъдимите Омар Аднан, Ахмад Муфит и Абдулах Ахмед признаха виновност и желаеха съглашение с прокуратурата, само че държавното обвиняване отхвърли.
Омар призна и, че е бил пълновръстен
по време на кървавия случай – на близо 19 година Първоначално сириецът се показа за малолетен, пробвайки да получи по-лека присъда, само че съдебно-медицинска експертиза, както и правосъдни поръчки от и Турция съумяха да потвърдят, че той е бил пълновръстен по време на осъществяване на закононарушенията. Стана ясно още, че той нямал опит в шофирането – стажът му зад кормилото бил едвам няколко дни.

„ Ще настояваме за оптимални присъди. Те са с оглед метода на осъществяване на закононарушението, арогантността, държанието на подсъдимите и броят на трификраните лица “, разяснява наблюдаващият прокурор Мария Маркова.

Тримата сирийци са упрекнати в разнообразни закононарушения. Омар Аднан е предаден на съд за четири обособени незаконни действия. Първото е за незаконното подкрепяне на мигранти от Сирия, Мароко и Иран да преминат през българска територия, превозвайки ги по метод, рисков за техния живот. Автобусът е ръководен от неправоспособния Омар с висока скорост. 47-те мигранти са били сложени сред седалките на пода в рейса, без предпазни средства, написа „ 24 часа “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР