Дават документите и табелите и на упълномощени лицаГръцкото правителство обяви

...
Дават документите и табелите и на упълномощени лицаГръцкото правителство обяви
Коментари Харесай

Амнистия за конфискувани номера на БГ коли в Гърция

Дават документите и табелите и на упълномощени лица


Гръцкото държавно управление разгласи прошка за транспортни нарушавания, осъществени през последния месец от гръцки и непознати жители, включително и от българи.

С решение на вътрешния министър Панос Скурлетис стартира връщане на иззети свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства, регистрационни табели и лицензи на транспортни средства, с цел да се улесни пътуването на жителите през празничния 15 август, когато е Голяма Богородица, формален почивен ден в страната.

Всички български жители, на които са иззети номера или талони на коли в Гърция през този интервал, могат да отидат и да си ги получат назад персонално или посредством упълномощено лице.
 По традиция на 15 август в южната ни съседка се празнува доста особено Успение Богородично. По традиция на 15 август в южната ни съседка се празнува доста особено Успение Богородично.
Решението се отнася за коли, с които е осъществено нарушаване в това число до 9 август. Конкретно става дума за нарушавания на член 34 от Гражданския процесуален кодекс (незаконно паркиране) и член 4, параграф 3 (платформа P-40, възбрана за прекъсване и паркиране), за които регистрационните табели на транспортното средство се лишават за 20 дни в сходство с уговорка 8 103 от КОК (Правилник за придвижване по пътищата в Гърция).

Припомняме, че през идните дни трафикът към южната ни съседка ще продължи да бъде доста натоварен.
Новият закон за придвижване по пътищата в Гърция планува санкция от 1500 евро, в случай че в пушите в автомобил, в който пътува дете. Както “Труд ” към този момент заяви, с признатите правила се усилват всички санкции, които слагат на висок риск здравето и живота на пасажерите.

Избягвайте използването на антирадар по пътищата там, тъй като санкцията за устройството доближава до 2000 евро.
Преминаването на червен светофар, използването на алкохол или погрешно изпреварване, както и за нападателно държание към служител на реда може да се стигне до лишаване на книжката.

Ограничението на скоростта по автомагистралите е 130 км/ч.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР