Дават 250 хил. евро за двустайно жилищеКупувачите в луксозния сегмент

...
Дават 250 хил. евро за двустайно жилищеКупувачите в луксозния сегмент
Коментари Харесай

Дават 250 хил. евро за двустайно жилище


Дават 250 хиляди евро за двустайно жилище

Купувачите в първокласния сегмент от пазара желаят повече от един източник на сила

Интересуват се от различен метод за отопление, изстудяване и осветяване

В курортите има недостиг

Луксозните жилища не престават да нарастват.

В огромните градове към този момент съвсем не може да се откри висок клас жилище на цена под 250 хиляди евро, даже когато става дума за двустайни жилища, споделиха брокери на парцели.

Друга наклонност на пазара е, че хората от ден на ден държат на енергийната успеваемост на дома си. Във високия сегмент от пазара към този момент доста купувачи желаят да придобият парцел с отопление на газ или термопомпа.
Все повече хора желаят жилище с повече от един източник на сила.
Затова при строителството на нови жилищни здания все по-често бизнесмените търсят място за слагане на слънчеви панели и внедряват всевъзможни технологии за по-здравословен живот и по-зелен вид строителство.

Нараства търсенето и на сертифицирани зелени жилищни здания, изключително при новото строителство. Купувачите се интересуват дали жилището им ще има подобен документ и с какъв различен метод за отопление, изстудяване и даже осветяване разполага парцелът.

По време на пандемичните години купувачите във високия сегмент на пазара на парцели у нас са трансформирали метода си на живот и към този момент не се задоволяват единствено с едно жилище в града. Те желаят и първокласен ваканционен дом, което води до привършване на наличностите на пазара. Пример за това е Банско, където предлагането на първокласни жилища се изчерпва. Принос за това има възвръщането на интереса от задгранични купувачи, които дълго време са отсъствали от зимния ни курорт. Сред тях има французи, германци, англичани, както и по-традиционните за пазара ни поляци и румънци.

Купувачите на първокласни жилища са хора с високи приходи, които имат и високи условия към дома си. Най-често това са хора, които имат личен бизнес, мениджъри са на огромни компании или работят в областта на осведомителните технологии. С покупката на жилище те желаят да покачат стандарта на живот на фамилията си. Но първокласните парцели са и чудесна инвестиция, тъй като през годините цените им единствено нарастват. Купувачите на такива парцели най-често заплащат с налични средства или взимат банков заем за дребна част от цената. Затова търсенето на първокласни парцели не се въздейства от повишаване на разноските за прехрана на семействата или от лихвите по банковите заеми.

Хората не се отхвърлят
Има търсене при високите цени
Спирка на метрото е преимущество

Хората желаят да живеят в по-големи и по-модерни домове, като са подготвени да платят за това.

Търсенето на жилища е огромно макар високите цени, споделят брокери на парцели. Сред аргументите за това е, че хората желаят да живеят в по-големи и по-модерни домове, като са подготвени да платят за това. Повишените разноски за прехрана на живота не отхвърлят хората от желанието да придобият ново жилище за фамилията си.

В София най-привлекателни за купувачите са зоните към спирки на метрото, южните и източните квартали.

По-голям интерес има и към жилищата с място за паркиране. Но доста покупко-продажби има и в останалите региони на София.

Има търсене както на първокласни жилища с доста високи цени, по този начин и на жилища, подобаващи за хора с стеснен бюджет.

При новото строителство цените зависят от стадия на създаване на постройката – дали следва да стартира построяването, дали е на стадий в градеж или е въведена в употреба.

Имаше интервал, в който тази разлика в цените доста беше понижена.

Но в този момент хората още веднъж може да спестят много пари, в случай че купят парцел преди Акт 16.

Въпреки по-високата цена, доста купувачи избират да придобият изцяло приключен апартамент.

Сред аргументите за това е, че по този начин могат да го видят и да се уверят в качеството на строителството.

Освен това, когато човек види подготвен апартамент, може по-лесно да го хареса и да го почувства като своя предстоящ дом.

Лихвите по заемите в България остават извънредно ниски, което е тласък за пазара на парцели. Дори да има някакво повишаване на лихвите, то няма да докара до основна смяна на месечните вноски по заемите, разясняват кредитни консултанти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР