Даването на частица от Благодатния огън на Македония е част

...
Даването на частица от Благодатния огън на Македония е част
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов с подробности за модернизацията на армията

Даването на парченце от Благодатния огън на Македония е част от напъните сред двете страни да има повече разговор и съгласие. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила.

Ние няма какво да разделяме. Това е добър знак за мен, това е вярната посока – в един миг Българската патриаршия би трябвало да бъде църквата-майка на македонската черква, добави той.

Православието постоянно е било част от политиката. Църквата би трябвало да бъде отворена към обществените проблеми на хората – бедността, наркоманиите, съобщи вицепремиерът.

Красимир Каракачанов разяснява и плановете за модернизацията на Българската войска. Министърът на защитата посочи, че договорът с "РСК МиГ " е за 4 година за 81 млн. лева Ремонтът ще се прави в България, частите ще се купуват от "РСК МиГ ", разясни Каракачанов.

По думите му сега у нас летят седем изтребители МиГ-29 от наличните 15. Моята концепция е в идващите 4 година да летят 15 изтребители, съобщи военният министър.

Той посочи, че предложения за нови изтребители ще бъдат изпратени към 6-7 водещи компании. Разполагаме с 1,5 милиарда лева, посочи Каракачанов.

С поддръжката на спартаните въпросът е съвсем решен. Договорът би трябвало да бъде подписан безусловно в идващите дни. Относно новите бронирани машини за армията, ще бъдат изпратени предложения до всички компании, които досега са показали интерес – две американски, немска и френска. Колкото повече благоприятни условия има, толкоз по-голям ще е изборът. Като изискване ще бъде сложено да има взаимна активност с българския военно-промишлен комплекс - машините най-малко да бъдат сглобявани в България, а по-късно да бъдат ремонтирани у нас, сподели министърът на защитата.

Той разяснява и случая с избягалите от Централния софийски затвор рискови нарушители. Много нелепости бяха направени след 1990 година, в това число и за пандизите. Законовата база е доста по-различна от визията на хората за пандизите. По закон надзирателите не носят оръжие и когато пандизчия по някакъв метод се снабди с оръжие и го опре в главата на надзирателя, той не може да реагира. Трябва да се заложи не толкоз на живата мощ и физическото наличие, колкото на модерните средства, съобщи Красимир Каракачанов.

По думите му ограничения против дипломати би трябвало да се подхващат не по конюнктурни съображения. Ако се потвърди съветското присъединяване в тази ситуация "Скрипал ", България би трябвало да последва образеца на останалите страни. Но ограничения би трябвало да бъдат вземани против всички дипломати, които не съблюдават Виенската спогодба, акцентира вицепремиерът.

Ако Европа не се върне към Европа на нациите, е жертван на неуспех. В момента в Европейския съюз господства бюрюкрацията, това няма по какъв начин да продължава. За едно десетилетие радикалният ислям завладя Близкия Изток, обществото стартира да се самоорганизира, а Европейският съюз се занимава с какви ли не нелепости, като джендърски конвенции и размера на краставиците, сподели още Красимир Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР