Даваме зелена светлина“ на още 127 млн. лв. за българските

...
Даваме зелена светлина“ на още 127 млн. лв. за българските
Коментари Харесай

127 млн. лв. ще подкрепят български фирми с иновации в роботи, изкуствен интелект и водородни технологии

„ Даваме „ зелена светлина “ на още 127 млн. лева за българските компании. Отваряме новата стратегия „ Конкурентоспособност “, която ще има няколко процедури за общо 3 милиарда лева Това са пари за българските микро-, дребни и междинни предприятия, само че и за огромните “, заяви министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев във връзка оповестената за публично разискване процедура „ Разработване на нововъведения в предприятията “ от новата Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП) 2021-2027.

Подкрепа могат да получат да вземем за пример нововъведения, свързани с изкуствения разсъдък и повишението на промишления потенциал в асимилиране на изкуствения разсъдък, с облачни калкулации (Big Data, Grid and Cloud Technologies), с информационни мрежи, в това число безжични сензорни мрежи и безжична връзка или ръководство, уточни още Пулев. По думите му, ще се предизвикват нововъведения, свързани със стартирането на серийно произвеждане на български самостоятелни роботи и системи и внедряването им в индустрията и в браншове с дълготраен недостиг на фрагменти като земеделие, хигиенични действия и други Пулев посочи, че безвъзмездната финансова помощ, която могат да получат българските компании, ще бъде сред 50 000 лева и 500 000 лева, като съфинансирането ще бъде до 60%.

Органът, който ръководи програмата – Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ към Министерството на нововъведенията и растежа (МИР), разгласява документите за публично разискване, като припомня, че парите са възможни за кандидатстване от микро-, дребни и междинни предприятия, само че и от огромни компании, в това число такива с до 499 души личен състав, в случай че са в съдействие с дребни и междинни предприятия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР