Даваме милиарди левове за социални помощи, а се налага да

...
Даваме милиарди левове за социални помощи, а се налага да
Коментари Харесай

Даваме милиарди за социални помощи, а внасяме работници от чужбина

Даваме милиарди левове за обществени помощи, а се постанова да внасяме служащи от чужбина. Това се отнася освен за висококвалифицирани експерти, а и за общи служащи. Няма кмет, който да каже, че в неговия регион не липсват фрагменти. Това би трябвало да се промени посредством вложения в образованието.Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на конференция в Министерски съвет, където районният министър Николай Нанков показа информация за плануваните вложения от 624 млн. лева за възстановяване на просветителна инфраструктура по линия на ръководената от министерството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Присъстваха и министрите на образованието Красимир Вълчев и на младежта и спорта Красен Кралев, както и кметове на общини-бенефициенти по програмата.

"Имаме 2400 учебни заведения и 2100 детски градини в страната. Една голяма материална база, а българинът на две места свежда глава с почитание - в църквата и в учебното заведение. Полагаме старания за ремонта на църквите и манастирите, и на учебни заведения и детските градини. Всеки желае да влезе в чиста, съвременна постройка - това е добре за децата, родителите и учителите.Увеличават се парите за учителите, ремонтират се учебни заведения, енергийна успеваемост, сменяме осветлението, оправяме физкултурни салони и плувни басейни. Такива пари в никакъв случай не са давани и няма да се дават. За това европейската взаимност е толкоз значима за нас ", сподели Борисов.

Премиерът добави, че благодарение на просветителното, общественото министерство, Министерство на вътрешните работи и локалните управляващи над 3 000 деца, които не са били записани за учебно заведение, са прекрачили учебния предел.

Министър Нанков акцентира, отпуснатата сума за просветителната инфраструктура е 624 млн. лв., като над 400 образователни заведения попадат в програмата, като това значи, че над 250 000 деца ще бъдат наранени от тази инвестиция.

Образователният министър Красимир Вълчев разгласи, че парите от тази стратегия ще бъдат вложени в доста професионални гимназии, а огромна част от средствата ще бъдат за техническо съоръжение. "Професионалните гимназии са нужни, тъй като дават по този начин нужните фрагменти и работна ръка ", разгласи Вълчев.

Красен Кралев даде обещание напълно скоро всички учебни заведения в страната да имат физкултурни салони, тъй като на много места сега липсват.

"С отпуснатите средства по оперативната стратегия ще бъдат ремонтирани физкултурните салони, както и редица спортни учебни заведения и общежитията към тях. 30% от българските учебни заведения нямат физкултурни салони. Работим настойчиво в тази тенденция и се надяваме през идната образователна година този проблем да бъде решен ", безапелационен беше спортният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР