Даваме 624 милиона лева на училищата, детските градини и университетите,

...
Даваме 624 милиона лева на училищата, детските градини и университетите,
Коментари Харесай

Премиерът: Ще се радваме след 10 години на това, което правим днес

Даваме 624 милиона лв. на учебните заведения, детските градини и университетите, на ред след това са армията и полицията, тъй като те ни пазят, съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг през днешния ден.

Това, което вършим в този момент за просветителна инфраструктура, години напред ще подкрепя икономическия напредък и развиването на страната. Българинът на две места свежда глава, като влиза в тях – в църквата и в учебното заведение. Затова ние поставяме много старания за ремонта на църквите и манастирите, и на учебните заведения и детските градини, продължи министър-председателят.

Където отида, кметовете ме питат за пътища. От там се почва постоянно, доста рядко за детски градини и учебни заведения. Винаги стартират с инфраструктура. Ние в тази стратегия и този мандат като главен приоритет извадихме образованието. Такива пари в никакъв случай не са давани и няма да се дават. Затова тази европейска взаимност е толкоз значима за нас и това, че работят всички стратегии е огромна заслуга на администрацията в страната и общините, сподели още той.

Не инцидентно кметовете сте виновни за това, а не да вървят след това да ви вършат репортажи за некачествени поправки или къде са отишли парите. Имайте цялостното учредени и опция за 500 учебни заведения, детски градини и университети, след 7-8 месеца да покажете на родителите и учителите какво е направено. Разбира се и с всички останали пари, които събираме в бюджета, целево ще продължаваме да поддържаме, и изключително по линията на физкултурните салони. Сега доста се ремонтират. Това би трябвало да продължи като наклонност, тъй като с изключение на интелигентна, нацията би трябвало да бъде и здрава и мощна, съобщи Борисов.

В този мандат като приоритет сме извели образованието - от една страна учителските заплати, което е реалност, а в този момент и просветителната инфраструктура. Само преди 2 дни за дребните общини във фонд Земеделие имаме 720 милиона лв. - за водоснабдяване и канализакия, детски градини, пътища. Първите доовори ги раздадохме, подписват ги, безапелационен бе министър председателят.

Днес са 624 милиона - детски градини, учебни заведения, университети. За басейни, осветяване, техника, енергийната успеваемост. Такива пари в никакъв случай не са давани и няма да се дават. Затова европейската взаимност е толкоз значима за нас. А това, че работят всички стратегии, е заслуга на администрацията - на общините и на страната, сподели той.

Няма да укривам, че съм упълномощил и за армията и полицията да се създадат планове какво бихме могли в допълнение в новия бюджет да създадем, тъй като те бдят за нашата сигурност. Вярно е, че доста браншове упорстват за повече пари, само че ще го решим и този въпрос. Но към просветителната инфраструктура и учителите изпълняваме прецизно освен всяко заричане, само че и програмата, която сме заложили. А то ще даде резултат. Догодина или до края на годината ще създадем пътя Асеновград-Пловдив и хората ще му се радват незабавно. А това, което вършим през днешния ден, ще му се радвамe след 10-12 години. Сигурен съм, че освен ще се изплати в идващите десетилетия, само че и за родителите, и за учениците ще бъде добър знак, съобщи министър председателят Борисов.

Над 3000 деца са записани да учат, откакто предприехме ограничения. Това е една междинна община. Всичко това да остане без работа, необразовано? Така че на всички, които взехте присъединяване за това по районите, желая особено да им благодаря и да не считаме, че като сме ги завели, сме си свършили работата. Трябва всекидневно да се следи. Даваме милиарди, с цел да внасяме чужденци да работят, вместо да си вложим напъните и да накараме тези хора да работят. Никой не им е задължен “, добави той.

Разбира се, че може да е останало някое учебно заведение или детска градина, които да са в тази стратегия, само че и следващата година живот и здраве продължаваме със същото движение, пожела си Борисов.

„ Когато от едната страна американски кораби вършат учения, а от другата - китайски и съветски, по средата изстрелват балистични ракети, мъчно мога да бъда спокоен, разяснява министър председателят във връзка интернационалния Ден на мира.

Приходните организации рапортуват, че се движим в проект със събираемостта. Висок проект сме им заложили тази година, ще се оправят, тъй че се надявам в идващите 10-15 дни да подскажем и на другите какво ще вършим “, сподели още министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР