Давам си ясна сметка за състоянието на партията и за

...
Давам си ясна сметка за състоянието на партията и за
Коментари Харесай

Елена Спасова се оттегля от надпреварата за председателското място в ДСБ

Давам си ясна сметка за положението на партията и за отговорността ни като част от ръководещата коалиция. Днес на ДСБ е необходим обединител, а аз не съм такава фигура. В моменти като този, моята кандидатура за ръководител би внесла в допълнение разделяне и неустановеност в структурите, би била демонстрация на нарцисизъм. Един същински десебар не се занимава с политика поради егото си. Той е там, с цел да изразходва себе си за положителното на хората и страната си. Не по-малко значимо - знае по кое време би трябвало да се отдръпне. Това написа във Facebook профила си ръководителят на ДСБ за регион " Лозенец " Елена Спасова, оттегляйки се от конкуренцията за председателското място в партията.

Станах член на ДСБ през 2013 година Партията беше изпаднала от Парламента за първи път в историята си, а Костов таман се беше отдръпнал. Всички, които се включихме тогава, дойдохме поради идеята и правилата си. За останалите имаше по-обещаващи дестинации.

През цялото това време не съм серпантина да работя на терен, покрай хората.

Оскъдицата на финансов и човешки запас ме принуди да вникна в механизмите, които вдъхват живот на една доброволна организация. И в механизмите, които я трансформират в мъртвец.

Бавно общността, към която числя се растеше. От съпартийци, хората в ДСБ Лозенец станаха мои другари.

Глас за ДСБ се печели с кръв и пот, не се подарява. Няма метод да отговориш на упованията на нашите гласоподаватели без да се вслушваш и без да си почтен с тях. Без да им покажеш на досег, че живееш техния живот, в тяхното време и имаш техните проблеми. Че това, което правиш за тях, правиш и за самия себе си.

На заседание нощес ДСБ Лозенец гласоподава поддръжка за моята кандидатура. Приятели, доверието, което оценявам най-високо е вашето. Защото познавате освен плюсовете ми. Защото познавате и всичките ми минуси, в това число тези, които аз самата не съзнавам.

Оттеглям своята кандидатура със същата решителност, с която преди време я разгласих. ДСБ не се нуждае от гражданска война, само че несъмнено се нуждае от смяна. Моят избор на идното Национално заседание ще е за нея. А ДСБ ще бъде “, написа още тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР