Давам най-доброто от себе си, тъй като обичам да играя

...
Давам най-доброто от себе си, тъй като обичам да играя
Коментари Харесай

Нургюл Салимова: Обичам шаха и давам най-доброто от себе си - за мен самата, за родителите си и страната ни

" Давам най-хубавото от себе си, защото обичам да играя шах. Знам, че съм надарена и в случай че се трудя и всичко върви добре, ще се показва добре за себе си, за родителите си и за страната ни ". Това сподели пред публицисти при завръщането си от Баку Нургюл Салимова. Днес надарената ни шахматистка, която завоюва второто място на Световната купа по шах за дами, се прибра вкъщи.
 
" Изморително беше, 40 дни играя шах, Световната купа беше доста стресираща, финалът беше доста стресиращ. Най-трудното беше да устоя душевен и от това, че не мога да прегърна родителите си, а давам изявленията ".
 
Нургюл изясни, че от дребна е привикнала да е сама по надпревари. В момента гледа към идните шампионати, а идната ѝ огромна цел е да стане гросмайстор за мъже. Изрази наслада и признателност за голямата поддръжка.
 
" Много съм прочувствена последните дни и доста се веселя, че срещам такава обич и поддръжка от хората и се веселя, че правят оценка това, което върша ".

Нургюл Салимова направи сензация на Световната купа, като по пътя си среброто преодоля шест съпернички, а на финала се изправи против третата в света Александра Горячкина.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР