Датското кралско семейство винаги е било предмет на внимание и

...
Датското кралско семейство винаги е било предмет на внимание и
Коментари Харесай

Новият крал на Дания е на 55 с 4 деца

Датското кралско семейство постоянно е било предмет на внимание и любознание, а в този момент, с абдикацията на кралица Маргрете II, ползата е още по-голям. С нея си отива и една ера, а светът остава без нито една дама на трона. След гибелта на Елизабет II, Маргрете II остана единствената настояща владетелка.

На престола в Дания се възкача синът на досегашната кралица принц Фредерик Х. Какво обаче не знаем за него?  Dariknews  споделят любопитни обстоятелства за престолонаследника на Кралство Дания.

Ранни години и обучение: Принц Фредерик е роден на 26 май 1968 година и е наследник на кралица Маргрете II и принц Хенрик. Той е роден в Копенхаген и е израснал в атмосфера на кралска грациозност. Фредерик е приключил стопанска система на ръководство в университета Аархус.

Любовта на живота му: Принцът се дами за австралийката Мери Доналдсън през 2004 година Двамата се срещат по време на Летните олимпийски игри в Сидни през 2000 година Любовната им история покори сърцата на поданиците на Дания.



Снимка: БГНЕС

Семеен мъж с четири деца: Принц Фредерик и принцеса Мери имат четири деца – принц Кристиан, принцеса Изабела, принц Йоаким и принцеса Атрид. Семейството им постоянно е обект на медийно внимание заради техния метод на живот и кралска ангажираност.

Спорт и начин на живот: Принцът е прочут с дейния си метод на живот и пристрастеността си към спорта. Той е огромен обожател на ветроходството и постоянно взе участие в регати. Освен това Фредерик таи дълбока обич към изкуството и културата.



Снимка: БГНЕС

Новият крал и обвързаността му с Дания: Принцът е мощно зает със страната си и хората в нея. Той взе участие в редица публични и благотворителни начинания и е деен дипломат на датската просвета и обучение. Фредерик е деен участник в няколко просветителни начинания, като акцентира значимостта на образованието за младежите и предизвиква тяхната дейна роля в обществото.

Ролята му като шеф: Като предстоящ монарх, принцът играе основна роля във връзките с деловите кръгове. Той е притежател на няколко предприятия и фондации, които поддържат икономическото развиване и обществените начинания.

Мултикултурна вероятност: Заедно с принцеса Мери, принц Фредерик показва модерната и мултикултурна страна на Дания. Техният брак прибавя нова динамичност и визия към датската кралска фамилия.

Задачите му като крал: С възкачването на Фредерик на трона, упованията към него са огромни. Той би трябвало да продължи традициите на кралската фамилия и в същото време да се приспособява към актуалните провокации, пред които е изправено обществото.

Лични ползи и занимания: Отвъд своята социална роля, принцът обича персоналните си ползи и занимания. Те включват пътувания, четене и присъединяване в културни събития.

Със своята завладяваща персона и ангажираност, принц Фредерик дава обещание да бъде крал с съвременен метод и огромен принос към обществото и културата на Дания.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР