Датският тенисист Холгер Руне спечели титлата в турнира Мастърс в

...
Датският тенисист Холгер Руне спечели титлата в турнира Мастърс в
Коментари Харесай

Руне детронира Джокович и спечели турнира Мастърс в Париж

Датският тенисист Холгер Руне завоюва купата в шампионата " Мастърс " в Париж, като се наложи в героичен мач над Новак Джокович с 3:6, 6:3, 7:5. Срещата продължи 2:34 часа и мина през изключителни обрати. Това е най-големият триумф на Руне досега в кариерата му, като през тази седмица той се наложи над петима тенисисти от Топ 10, а кулминационната точка бе точно Джокович. Датчанинът детронира опитния си противник, който бе печелил последните две издания на шампионата, предава Българска телеграфна агенция.

Първият не предвещаваше такава развръзка, откакто Джокович проби за 3:1, затвърди пробива си и затвори сета при 6:3.

Руне обаче имаше сили да отговори. При свое подаване при започване на втория сет той се измъкна от 0:40 и завоюва сервиса си. След това датчанинът проби и затвърди пробива за 3:0. Той бе постоянен до края на частта и изравни с 6:3.

Най-драматична бе последната част. Джокович взе задатък, като поведе с пробив за 3:1. Руне обаче върна пробива и изравни при 3:3. Датчанинът взе за повторно подаване на Джокович в основен миг за 6:5. Последният гейм на сервис на Холгер Руне продължи повече от 16 минути. Джокович пропусна 6 благоприятни условия да пробие, а Руне съумя да осъществя втория си мачбол и падна на земята от наслада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР