Датският принц Хенрик обяви, че не желае да бъде погребан

...
Датският принц Хенрик обяви, че не желае да бъде погребан
Коментари Харесай

Принцът на Дания отказва да бъде погребан до кралицата

Датският принц Хенрик разгласи, че не желае да бъде заровен до брачната половинка си, актуалната кралица Маргрете II, защото е отчаян, че тя не го короновала за крал и не се чувствал еднакъв на нея.

83-годишният Хенрик се дами за кралица Маргрете през 1967 година и получава купата принц консорт, т.е. брачен партньор на кралицата. На няколко пъти обаче принцът е отбелязвал, че би желал да бъде провъзгласен за крал, написа " Гардиан ". 

Представител на двореца удостовери пред медиите, че " не е загадка, че принцът от години е огорчерн поради купата, отредена му от датската монархия. В последните години недоволството му набъбна. "

Говорителят на двореца прибавя, че кралицата е приела решението на брачна половинка си да бъдат заровени на разнообразни места.

Миналата година Хенрих се пенсионира и публично се отхвърли от купата принц консорт. Понастоящем той прекарва множеството си време във Франция, макар че още е женен за кралица Маргрете.

Традицията в Дания е принцесата да бъде короновата за кралица, когато брачният партньор й се качи на трона, добавя " Гардиан ".

Хенрик е роден във Франция на 11 юни 1934 година Среща принцеса Маргрете в Лондон, където работи като посланик. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР