Датският филм Още по едно спечели Оскар за най-добър чуждоезичен

...
Датският филм Още по едно спечели Оскар за най-добър чуждоезичен
Коментари Харесай

Датският филм Още по едно спечели Оскар за най-добър чуждоезичен филм

Датският филм " Още по едно " завоюва " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм. Режисьорът Томас Винтерберг посвети премията на щерка си, починала в злополука четири дни след началото на фотосите през 2019-та година.

" Още по едно " е четвъртата датска продукция, отличавана с премията на Академията в категорията за чуждоезични филми.

Надпис NORDISK FILM Филм за живота, за контрола над себе си, за търсенето на излаз от рецесиите. За това споделя датската продукция " Още по едно ". Главни герои са четирима учители, които вземат решение да създадат опит. Доверяват се на теорията, че когато човек има 0,05 промила алкохол в кръвта, става по-спокоен и въодушевен. Договарят се всеки ден да пият по малко алкохол с вярата да подобрят живота си.

В основната роля е Мадс Микелсен - гимназиален преподавател по история, който минава през меланхолия. Негова екранна щерка трябвало да играе детето на режисьора - Ида. Драматични условия обаче лишават живота ѝ.

" Трябваше да направя филм за контрола в живота, в миг, когато изгубих надзор над личния си живот ", призна режисьорът Томас Винтерберг при приемането на премията " Оскар ". Работата по кино лентата му дава смисъл да продължи да става от сън всяка заран.

" Когато щерка ми почина, четири дни след началото на кино лентата, стартира свободното рухване към лудостта. Мъката беше и към момента е голяма, само че продължаването на кино лентата ми даде цел и направихме този филм за нея. Посветихме го на нея. Имаше доста страсти, тъй като тя ми липсва, само че се усещам задоволен ", сподели Томас Винтерберг, режисьор на кино лентата с " Оскар " за най-хубав чуждоезичен филм.

Винтерберг беше номиниран и за най-хубав режисьор, само че загуби от Клоуи Чжао за режисурата ѝ в " Земя на номади ". Той е първият датски режисьор, номиниран за " Оскар " в тази категория.

Томас Винтерберг става известен след подписването на манифеста за кино творчество на именитото придвижване „ Догма 95 “, част от което е и режисьорът Ларс декор Триер. Техният блян е връщане към класическата хармония, за по-естествени разкази и по-малко резултати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР