Датският архитект и урбанист Леон Легеланд от архитектурното студио на

...
Датският архитект и урбанист Леон Легеланд от архитектурното студио на
Коментари Харесай

Датски архитект и урбанист споделя своя опит на среща във Варна

Датският проектант и урбанист Леон Легеланд от архитектурното студио на Ян Геел в Копенхаген ще показа своя опит в развиването на устойчивата градска подвижност в разнообразни европейски градове.

Събитието ще се организира през днешния ден - 27 септември, от 19.00 ч. пред Дома на архитекта на ул. „ Мусала ” 10 и е част от Европейската седмица на подвижността. Участието на Легеланд е в границите на второто издание на плана „ Форум за Варна 2024 - положителните образци ”, който провежда екипът на съдружие „ Пространствата на Варна ” (VarnaSpaces). Инициативата се финансира от фонд „ Култура “ на Община Варна по план за градско обмисляне.

Организаторите оповестяват, че измежду гостите на форума ще бъдат посланикът на Кралство Дания в България Флеминг Стендер и почетният консул във Варна Константин Дараданов, както и представители на разнообразни институции в морския град.

Публичната презентация, както и въпросите и отговорите към нея ще бъдат на британски език. Входът е свободен.

Основната цел на плана „ Форум за Варна 2024 - положителните образци ” е да покаже положителните практики в областта на градското обмисляне от разнообразни европейски градове и вероятности, включително посредством включване на жители в процесите. Фокусът е върху работните процеси и по-конкретно - по какъв начин положителните практики от други градове и страни биха могли да бъдат приспособени и приложени в морската столица.

Терминът „ устойчива градска подвижност ” включва както пешеходното и вело-движение, по този начин и постоянното потребление на градски превоз и други споделени способи на напредване, показват още уредниците.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР