Датските здравни власти обявиха, че засега ще отложат възобновяването на

...
Датските здравни власти обявиха, че засега ще отложат възобновяването на
Коментари Харесай

Дания отлага възобновяването на ваксинирането с AstraZeneca

Датските здравни управляващи оповестиха, че към този момент ще отсрочат възобновяването на използването на имунизацията на британско-шведската компания AstraZeneca против COVID-19, макар зеленета светлина, дадена през вчерашния ден от Европейската организация по медикаментите (ЕМА).

" Решението ни да спрем имунизацията с COVID-19 имунизацията от AstraZeneca до 12-ата седмица (22-28 март) остава в действие ", акцентира ръководителят на датския здравен орган Сорен Бростром.

" През идващите дни датският здравен орган и датската организация по медикаментите ще оценят въздействието на прегледа на EMA на имунизацията Covid-19 от AstraZeneca върху датската стратегия за имунизация ", добави той.

Миналата седмица Дания беше първата страна, която прекрати потреблението на имунизацията на AstraZeneca, решение, последвано от повече от дузина други най-вече европейски страни.

Здравният орган означи, че макар че EMA акцентира изгодите от имунизацията и я назовава " безвредна и ефикасна ", основаната в Амстердам организация съобщи, че " не може да изключи, че има връзка сред дребното известни случаи на редки, само че тежки кръвни съсиреци и имунизация с COVID-19 имунизацията от AstraZeneca. "

Понастоящем скандинавската страна проверява 10 случая, в това число един смъртен случай, при който кръвни съсиреци или признаци на кръвен съсирек са зародили, откакто над 140 000 души са получили удара, изработен от англо-шведския производител на медикаменти.

Швеция, Норвегия и Исландия стопираха използването на имунизацията на AstraZeneca заради риск от формиране на кръвни съсиреци.

Швеция и Норвегия също обявиха, че ще изчакат, преди да възобновят използването му, до момента в който не престават следствието, до момента в който Исландия към момента не е оповестила решението си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР