Датски учени от университета на Орхус са изяснили как би

...
Датски учени от университета на Орхус са изяснили как би
Коментари Харесай

Ако хората изчезнат от Земята…

Датски учени от университета на Орхус са изяснили по какъв начин би изглеждала нашата планета, в случай че не е обитаема с хора, оповестява уеб сайтът на Американската асоциация за подпомагане на развиването на науката.

Според проф. Йенс.Кристиан Свенинг, Северна Европа надалеч не е единственият район, където хората са станали причина за мощното редуциране на многообразието на бозайниците.

Това събитие е станало международно. Освен това в множеството места на планетата съществува недостиг на разнообразието на бозайници, в случай че се съпоставя с това, какво би било то без присъединяване на индивида.

„ В света без хора по-голямата част от Северна Европа евентуално би била дом освен за вълци, лосове и мечки, само че и за такива животни като слонове и носорози “, означават учените.

Днес Африка се явява на практика единственото място на планетата с огромно многообразие на огромни бозайници. Това не се дължи на обстоятелството, съгласно учения Сорен Фарби, че фауната на този континент е аномално богата, а на това, че Африка е едно от дребното места, където човешката активност още не е унищожила множеството огромни животни.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР