Датската верига за продажба на мебели и стоки за дома

...
Датската верига за продажба на мебели и стоки за дома
Коментари Харесай

Веригата JYSK отваря нови 14 магазина у нас и наема над 700 служители

Датската верига за продажба на мебели и артикули за дома JYSK разгласи, че възнамерява да отвори 14 нови магазина в България, където ще бъдат отворени 450 работни места. По този метод компанията съвсем ще удвои обектите си в страната, които сега са 18 в 13 града и с повече от 200 чиновници.

Още 300 нови работни места ще отвори веригата и в своята логистична база в Божурище. Тя би трябвало да бъде изцяло подготвена до края на идната година, като от нея ще се вършат доставки за 270 магазина в 7 страни в Югоизточна Европа.

Преди година компанията разкри проектите си за дистрибоционния си център у нас. Тогава стана ясно, че инвестицията в него ще бъде 100 милиона евро. Според първичните проекти той трябваше да е изцяло подготвен през есента на тази година. Това ще е четвъртата сходна база на JYSK в света.

 Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България
Датската JYSK готви €100 милиона инвестиция в България

Ще бъдат отворени нови 300 работни места

Веригата показва, че облагата й в България през финансовата 2016 - 2017 година е повишена с 435% до 1,27 милиона лв., а оборотът - с 83,6% до 27,43 милиона лв.. През актуалната се чака оборотът да нарасне с повече от 50 на 100.

" На интернационалната карта на JYSK България несъмнено ще бъде на фокус в идващите няколко години. Планираме много сериозна ескпанзия и се надяваме, че ще успеем да увеличим съвсем двойно обектите си в страната до края на 2019 година ", разяснява Ираида Паюк, която е маркетинг управител на веригата за Румъния и България.

Групата на JYSK има над 2500 магазина и 22 000 чиновници в 49 страни. В Германия и Австрия магазините се назовават Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK. Веригата е благосъстоятелност на датския търговец Ларс Ларсен, който има прочут брой компании с общ годишен оборот от 3,35 милиарда евро и облага преди облагане в размер на 444 милиона евро.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР