Датската служба за сигурност PET съобщи днес, че е арестувала

...
Датската служба за сигурност PET съобщи днес, че е арестувала
Коментари Харесай

Дания арестува четирима разузнавачи за шпионаж

Датската работа за сигурност PET заяви през днешния ден, че е арестувала четирима чиновници на разузнаването, обвинени в приключване на поверителни документи.

Четиримата, чиято идентичност не беше разкрита, са сегашни и някогашни чиновници на службата за сигурност PET и на военното разузнаване FA, се споделя в изказване на PET.
Политико: Аферите в Чехия и България сигнализират Европа за смяна в съветския шпионаж
Лидерите на Европейски Съюз не участваха, когато Джо Байдън се срещна с Владимир Путин в Женева тази седмица, само че тяхната територия ще бъде тестов...

PET не разкрива на кого е дадена информацията, нито естеството на документите.

Ако бъдат наказани за шпионаж, четиримата рискуват до 12 години затвор, заяви Агенция Франс Прес.

Те са „ упрекнати, наред с други неща, в нарушение на раздел 109 (1) от Наказателния кодекс за откриване без позволение на строго поверителна информация на разследващите служби “, оповестява PET.

Арестите са осъществени в сряда в съдействие с полицията. Извършени са и обиски на разнообразни неразкрити адреси. Разследването към момента продължава и към този момент не се разкрива спомагателна информация.
Апелативен съд взема решение за ареста на 5-има от упрекнатите в шпионаж за Русия
Софийският военно-апелативен съд ще взема решение през днешния ден дали петима от шестимата упрекнати за шпионаж в интерес на Русия да останат в ареста. Те о...

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР