Датската полиция състави списък със съвети за обикновените граждани как

...
Датската полиция състави списък със съвети за обикновените граждани как
Коментари Харесай

Любопитните съседи могат да пропъдят крадците покрай Коледа

Датската полиция сформира лист със препоръки за елементарните жители по какъв начин те да оказват помощ за намаляването на растящия в края на годината брой на кражбите в частни домове в скандинавската страна, съобщи ДПА.

Сред препоръките е и този хората да бъдат нащрек за подозрителни хора на улицата или в жилищния си блок. Кажете на непознатия " Добър ден и Весела Коледа! Как мога да ви оказа помощ? ". Според служителите на реда крадците същински се плашат от любопитни съседи, предава Българска телеграфна агенция.

Други рекомендации са да помолите съседа си да паркира колата си на Вашето място или да употребява и Вашия резервоар за боклуци, в случай че отсъствате в празничните дни около Коледа. Така ще сътвори усещането, че в дома има хора.

Миналата година датската статистическа организация регистрира 1037 нахлувания с щурм през интервала от 23-и до 31-и декември. Това беше най-ниският брой на кражби в частни парцели от десетилетие. През 2007 година бяха регистрирани 2174 обири. И въпреки всичко, 24 декември 2016 година донесе най-вече кражби на жилища за годината, близо три пъти повече в сравнение с в другите дни.

 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР