Датската полиция разследва седем души, заподозрени в планиране на терористични

...
Датската полиция разследва седем души, заподозрени в планиране на терористични
Коментари Харесай

Дания задържа седем души за тероризъм

Датската полиция проверява седем души , обвинени в обмисляне на терористични офанзиви. Арестите са били осъществени в Германия и Дания. Това се споделя в изказване на датската работа за сигурност и разузнаване (PET) в четвъртък, представено от " Ройтерс " и РТ.

На арестуваните са повдигнати обвинявания за обмисляне на една или повече терористични офанзиви. Предполага се, че мъжете са набавяли съставни елементи за разработване на бомби и други оръжия, се споделя в изказването. Полицията в датския район Централна и Западна Зеландия (в който попада и столицата Копенхаген) задържа шестима от мъжете сред 6 и 8 февруари.

13 suspects arrested in Denmark, 1 in in cross-border counter-terrorism investigation: Danish Security Service ().
Suspects are charged with planning one or more terrorist attacks or being accessory to attempted terrorism. Presser announced for tomorrow.
Приемаме доста съществено този случай. Според нас има хора, които имат желание и потенциал да правят терористични офанзиви в Дания, сподели представител. Те прибавиха, че рискът от терористични офанзиви в Дания се смята за сериозен и че арестите няма да трансформират актуалното равнище на опасност на страната.

Служителите на полицията и разузнаването ще дадат конференция в петък сутринта , споделиха те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР