Датската полиция предполага, че стрелбата в мол в Копенхаген, при

...
Датската полиция предполага, че стрелбата в мол в Копенхаген, при
Коментари Харесай

Стрелбата в Копенхаген не е свързана с тероризъм, заподозреният действал сам

Датската полиция допуска, че стрелбата в мол в Копенхаген, при която бяха убити трима души, а четирима бяха ранени тежко, не е тероризъм. Органите на реда прибавиха, че стрелецът е работил самичък и наподобява е избирал жертвите си на случаен принцип, съобщи Асошиейтед прес.

Шефът на полицията в Копенхаген основен полицейски контрольор Сьорен Томасен сподели, че жертвите - 17-годишно момче и 17-годишно момиче, и двамата датчани, и 47-годишен руснак - са били убити, когато през вчерашния ден стрелецът разкрил огън в търговски център " Филд ", един от най-големите в Скандинавия.

Четирима души са настанени за лекуване с огнестрелни рани - двама датски и двама шведски жители - и са в сериозно, само че устойчиво положение, съобщи началникът на органите на реда в датската столица. Други няколко души са получили леки пострадвания, до момента в който са бягали от мола, добави той.

Томасен уточни, че полицията не разполага с данни някой да е помагал на стрелеца, който е разпознат като 22-годишен датчанин. Полицейският началник добави, че въпреки и претекстът да е неразбираем, нищо не подсказва, че е ставало дума за тероризъм. Томасен уточни, че по-късно през днешния ден на обвинения ще бъдат повдигнати предварителни обвинявания вубийство.

Полицейският началник означи, че в предишното обвиненият е търсил психиатрична помощ, съобщи ДПА.

Втори канал на датската социална телевизия популяризира неразбираема фотография на евентуалния стрелец. Лицето на нея е с къси панталони, жилетка или блуза без ръкави и наподобява държи пушка в дясната си ръка.

" Изглеждаше доста враждебен и ядосан ", сподели пред Втори канал очевидецът Махди ал Уазни. " Той ми говореше и споделяше, че пушката не е същинска, до момента в който го снимах. Изглеждаше доста горделив от това, което прави. "

На фрагментите от мола се вижда по какъв начин хората вътре бягат под паника. След стрелбата в региона имаше засилено наличие на тежковъоръжени служители на реда. Пред мола бяха паркирани и няколко противопожарни автомобила.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР