Датската полиция арестува 28 души в Копенхаген за каране на

...
Датската полиция арестува 28 души в Копенхаген за каране на
Коментари Харесай

Куп арести на пияни и дрогирани шофьори на скутери в Копенхаген

Датската полиция арестува 28 души в Копенхаген за каране на електрически скутери под въздействието на опиати и алкохол, съобщи БГНЕС.
През предишните почивни дни (6-7 юли) 24 души бяха задържани, откакто са управлявали електрическите си скутери в нетрезво положение, а други четирима са били арестувани за шофиране след приложимост на опиати. Пияните водачи, като се изключи че биват задържани, са глобявани с до 300 щатски $.
Силите на реда оповестиха за зачестилите арести в Twitter, след акция за ограничение на скутерите в центъра на датската столица. Мерките са взети заради неблагоразумното потребление на известните в последно време електрически скутери в Копенхаген.
Електрическите скутери станаха изключително известни в Копенхаген откакто разпоредбите на придвижване бяха приспособени, с цел да ги създадат по-лесни за потребление в центъра на града. Този тип превоз получава смесени мнения, защото локалните хора се оплакват от увеличението на контузиите и неудобствата, които се твърди, че предизвикват.
Ползването на електрически скутери се предизвиква в последно време и в други огромни европейски градове, както и в Сан Франциско, Мексико Сити и Ню Йорк.
През юни кметът на Париж обаче разгласи ограничавания за карането на електрически скутери след повишаване на броя на пострадванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР