Датската кралица Маргрете II се отправи на последното си пътуване

...
Датската кралица Маргрете II се отправи на последното си пътуване
Коментари Харесай

След 52 г. на престола: Датската кралица Маргрете II с последно пътуване в златната карета

Датската кралица Маргрете II се насочи на последното си пътешестване в златната карета. Тя мина по улиците на Копенхаген за финален път като монарх, преди да съобщи трона на сина си - престолонаследника принц Фредерик.

Тя го направи по време на новогодишното си послание

Каретата бе ескортирана от двореца Амалиенборг до двореца Кристиансборг от офицери от въоръжените сили и Националната организация за ръководство на изключителни, както и представители на огромни национални организации и патронажи.

Снимка: Reuters

Златната карета е най-хубавата карета на кралския дом и се употребява на обичайното новогодишно празненство в Кристиансборг. Тя е направена за крал Кристиан VIII от производителя на файтони Хенри Файф през 1840 година Покрита е с 24-каратови златни листове, има четири позлатени корони на покрива и изрисуван герб на вратите.

След реакциите на фамилията, тя се извини

83-годишната кралица Маргрете II, управлявала в продължение на 52 години, изненадващо разгласи абдикация онлайн по малкия екран по време на обичайна си новогодишна тирада.

Снимка: Reuters

Маргрете ще се откаже от престола на 14 януари, когато се навършват тъкмо 52 години от избирането ѝ за кралица. Най-големият ѝ наследник престолонаследникът принц Фредерик ще поеме ролята на крал след оттеглянето ѝ.

Снимка: Reuters

Тя става наследница на татко си крал Фредерик IX през 1953 г, на 13-годишна възраст, откакто конституционна корекция разрешава на дамите да наследяват трона. Маргрете е най-дългогодишният монарх в историята на Дания.

През целия си живот кралицата се е радвала на необятна поддръжка от страна на обществеността, която я разказва като тактична и в това време креативна персона, постоянно проектираща костюми и сценография за театрални пиеси и балети, интерпретиращи приказките на известния датски публицист Ханс Кристиан Андерсен, написа Ройтерс.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР