Датската компания Rockwool Group инвестира близо 50 млн. евро в

...
Датската компания Rockwool Group инвестира близо 50 млн. евро в
Коментари Харесай

Компания, ремонтирала Айфеловата кула, инвестира €50 милиона в Румъния

Датската компания Rockwool Group влага близо 50 млн. евро в построяването на първата си фабрика в Румъния. Предприятието ще създава каменна вата и се чака да започва при започване на идната година. То ще се намира покрай Плоещ и ще сътвори 150 директни и още 300 индиректни работни места.

Компанията участва на румънския пазар от съвсем 20 години, само че до момента имаше единствено офис за продажби в страната. Сега обаче поглежда по-смело към разширение на активността си в района. Тя към този момент има един цех в Хърватия.

Новото индустриално дружество на Rockwool ще даде подтик на локалната стопанска система, защото множеството първични материали и логистични услуги ще се доставят от Румъния.

" Предлагаме на нашите румънски клиенти висококачествени изолационни артикули и услуги в продължение на съвсем 20 години, а когато бъдат приключени, тази нова фабрика ще ни разреши да осигурим още по-високи равнища на поддръжка както в Румъния, по този начин и в околните страни ", съобщи Рафаел Родригес, шеф на Rockwool за Южна Европа.

В началото на предходната година компанията разгласи желанието си да закупи земя за разширение на потенциала в Съединени американски щати, Швеция и Румъния.

Компанията е международен водач в даването на изолационни решения, основани на вата, както на битово, по този начин и на индустриално равнище. Rockwool има към 10 500 чиновници в 38 страни, тя разполага с 27 заводи на 3 континента (Европа, Северна Америка и Азия) и има световна мрежа от центрове за продажби, дистрибутори и сътрудници.

Участва в планове като обновяването на Айфеловата кула в Париж, построяването на O2 Arena в Лондон и на летището в Хонконг.

От съвсем 20 години тя участва и на българския пазар, с нейни материали са осъществени огромни строителни планове като Сан Стефано Плаза, Милениум Център, The Mall, Mall Markovo Tepe, логистичен център на Lidl, логистичен център на JYSK в Божурище, магазини на Kaufland и Lidl.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР