Датската фармацевтична компания Novo Nordisk ще изпълни целта си през

...
Датската фармацевтична компания Novo Nordisk ще изпълни целта си през
Коментари Харесай

Novo Nordisk минава изцяло на енергия от ВЕИ от 2020 г.

Датската фармацевтична компания Novo Nordisk ще извърши задачата си през 2020 година цялото произвеждане да става с електрическа енергия от възобновими източници. Освен това мениджмънтът си слага нова цел – до 2030 година да сведе до нула нездравословните излъчвания при останалите си интервенции и превоз.

През 2015 година компанията си сложи за цел да употребява зелена сила при производството на продуктите си. Още тогава индустриалните мощности в Дания, Бразилия и Япония работеха напълно с такава сила. В Китай и Европа заводите на компанията употребяват сила от вятърни мелници, а в Бразилия от вода.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Сега сила от възобновими източници ще употребяват и заводите на компанията в Съединени американски щати, където беше построена нова слънчева апаратура. Тя е с размер на 500 футболни стадиони, среща се в Северна Каролина и ще зарежда с ток всички индустриални мощности на компанията в Съединени американски щати от началото на 2020 година

Нова цел

Компанията си сложи също по този начин амбициозната цел да сведе до нула нездравословните въглеродни излъчвания за всички свои интервенции и превоз. Тази упоритост е част от новата тактика " Кръг до нула " ( " Circular for Zero " ), като единствената й цел е сдружението да не оказва отрицателно въздействие върху околната среда.

" Над 29 милиона души по света употребяват нашите лекарства, от началото на идната година те могат да продължат да го вършат, знаейки, че са създадени единствено посредством сила от възобновими източници ", сподели Ларс Фруергард Йоргенсен, изпълнителен шеф на Ново Нордиск, в известие на компанията.

Novo Nordisk беше първата фармацевтична компания, която се причисли към RE100 - международна корпоративна самодейност, сплотяваща бизнеса, който желае да употребява напълно сила от възобновими източници. Сега тя се трансформира и в първата фармацевтична компания, която става част от CE100, която е водещата международна мрежа за кръгова стопанска система.

Новата тактика " Кръг до нула " ще има три съществени фокуса:
- Кръгова компания – компанията ще продължи да понижава следите, които оставя върху околната среда посредством производството си, работейки за елиминирането на отлагането на боклуци, загубите от вода, сила и други първични материали.
- Кръгови доставки – ще се сътрудничи с дистрибуторите, с цел да насърчи циркулярните бизнес практики, като усили потреблението на рециклирани и въглеродно-неутрални материали и източници.
- Кръгови артикули – ще обнови съществуващите си артикули и ще сътвори нови, основани на циркулярните правила, ще работи за устойчиви решения за многократна приложимост и преработване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР