Датската банка Saxo очаква демократите да спечелят изборите в САЩ

...
Датската банка Saxo очаква демократите да спечелят изборите в САЩ
Коментари Харесай

Brent за 90 долара за барел и излизане на Унгария от ЕС. Saxo Bank представи „шокиращи прогнози“ за 2020 г.

Датската банка Saxo чака демократите да завоюват изборите в Съединени американски щати през 2020 година, а цената на суровия Brent да се върне до 90 $ за барел. Унгария пък ще напусне Европейския съюз. Подобни догатки се съдържат в неофициалната прогноза на банката "Шокиращи прогнози ", оповестена през днешния ден. Миналата година банката предвижда закупуването на Tesla от Apple, уволнението на шефа на Федералния запас на Съединени американски щати, въвеждането на международен транспортен налог и опустошителните слънчеви стихии.

Глобалната зелена сила ще пострада през идната година заради ниски стопански ефикасни вложения, само че вниманието към политиката за климата ще усили дълготрайния интерес към електрическите транспортни средства и автомобилния надзор на изгорелите газове, допуска Saxo. "Русия ще се възползва като най-големият снабдител на паладий в света, употребен в колите за възстановяване на качеството на въздуха. През 2019 година паладий беше една от най-бързо разрастващите се артикули и това ще продължи през 2020 година Триумфалното идване на демократите в Белия дом ще способства за растежа и стягането правила за излъчвания в Индия “, споделиха още от банката. Освен това батериите за електрически транспортни средства ще бъдат преобразувани от кобалт в никел, а търсенето на последното през 2020 година ще разреши на съветските акции на Норилски никел да набъбнат с 50%, споделят специалистите от Saxo.

През 2020 година ОПЕК и Русия, наблюдавайки закъснение на производството на шистов нефт в Съединени американски щати заради ниската възвръщаемост на вложенията, ще разгласят ново съществено понижение на личното си произвеждане, чакат от Saxo Bank. В същото време идващият стадий на IPO на саудитската компания "Арамко " ще обезпечи мечтаната оценка на компанията за вложители отвън Саудитска Арабия. Пазарът на нефт ще бъде комплициран, а цената на барел Brent ще се върне към равнища от 90 $ за барел, предвижда банката. В същото време цената на акциите на Роснефт ще скочи с 50%.

„ Победата на [Доналд] Тръмп през 2016 година беше обезпечена от възрастни бели гласоподаватели, а техният дял в популацията понижава. Сега в Съединени американски щати най-многобройното потомство са хора от 20 до 40 години, които са доста по-либерални “, декларира датската банка. Както хилядолетията, по този начин и по-старата част на „ потомство Z “ (тоест родените през 90-те) се опълчват на несправедливостта и неравенството, както и на климатичните промени. Банката чака демократите да засилят контрола над Камарата на представителите и, въпреки и с компликация, да заемат господстващото състояние в Сената.

Излизането на Унгария от Европейски Съюз

"След присъединението си към Европейски Съюз през 2004 година Унгария претърпява стопански триумф. Но в този момент това е 15-годишен брак под опасността от бракоразвод: Европейски Съюз ще стартира процедура против член 7 от Договора за съюз против Унгария, базирайки се на от ден на ден и повече строги ограничавания върху свободата и независимостта на пресата, съда, науката, малцинствата и бранителите на правата на индивида. Унгарското управление ще отговори, че страната единствено пази себе си - преди всичко, пази културата си от всеобщата имиграция ", споделят специалистите от Saxo.

През 2020 година страните ще станат още по-трудни за реализиране на единодушие, настояват специалисти от датската банка. Орбан ще приказва намерено за „ кръвно приятелство “ с Турция и тази внезапна смяна в тона ще съвпадне с понижаване на окопите от Европейския съюз през идващите две години. Унгарската валута ще спадне внезапно до 375 форинта за евро (сега курсът е към 330) заради пазарни опасения по отношение на приключването на капитали от страната на фона на европейските компании, които преглеждат капиталовите проекти, предвиждат специалистите от Saxo.

Азиатска аварийна валута

"Тази стъпка явно ще бъде ориентирана към унищожаване на щатския $ от районната търговия. Местните стопански системи ще сключат многостранно съглашение за прекачване на цялата търговия в района единствено на ADR. Русия и страните от ОПЕК, огромни експортьори на нефт, с наслада ще се причислят, осъзнавайки възходящата си взаимозависимост от Азиатския пазар “, предвижда датска банка. Прехвърлянето на забележителен дял от интернационалната търговия от $ в друга валута ще понижи паричния поток в Съединени американски щати до равнище, незадоволително за покриване на комерсиалния и бюджетния недостиг. Поради това единствено за няколко месеца доларът ще отслабне с 20% по отношение на ADR и 30% по отношение на златото, предвиждат специалисти.

ЕЦБ се отхвърля и покачва лихвите

Според Saxo европейските банки са в затруднено състояние: свръх ниски лихви, засилено контролиране според разпоредбите на Базел IV и конкуренция от fintech компании. "Съвсем ненадейно при започване на 2020 година новият президент на ЕЦБ Кристин Лагард, която по-рано поддържаше негативните ставки, ще направи поврат и ще разгласи, че паричната политика е изчерпала опциите си. Това ще покаже, че дълготрайното поддържане на негативни лихвени проценти може съществено да навреди на европейския банков бранш, " допускат в Саксо. За да принуди управляващите на страните от еврозоната, изключително Германия, да преминат към фискално стимулиране на стопанската система, ЕЦБ ще увеличи лихвите три пъти от 23 януари, което в последна сметка ще стане позитивно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР