Датската агенция по енергетика (DEA) разреши на компанията Nord Stream

...
Датската агенция по енергетика (DEA) разреши на компанията Nord Stream
Коментари Харесай

Дания даде зелена светлина за завършването на Северен поток 2

Датската организация по енергетика (DEA) позволи на компанията Nord Stream 2 AG да приключи газопровода " Северен поток 2 " в датските териториални води, като употребява съдове за полагане на тръби с котвено позициониране. Това заяви датският регулатор, представен от съветските медии.

Denmark allows Nord Stream 2 AG to use anchor positioning ships to complete pipeline https://t.co/2tgLXT3f27
— The Frontier Post (@TheFrontierPost) July 6, 2020
Сега новите морски съдове могат да се употребяват както настрана, по този начин и в композиция с кораби, оборудвани с динамична система за позициониране.
По-рано Дания забрани потреблението на кораби с котвено позициониране, защото те могат да закачат неексплодирали муниции на дъното на Балтийско море.
" Северен поток 2 " включва построяването на две тръби от крайбрежията на Русия, по дъното на Балтийско море до Германия. Съединени американски щати интензивно се опълчват на плана, като промотира своя полутечен природен газ в Европейски Съюз, както и Украйна и няколко европейски страни.
Работата по полагането на тръбите на газопровода спря, откакто Съединени американски щати одобриха бюджета си за защита в края на предходната година. Той включваше наказания против компании, участващи в построяването на " Северен поток 2 ". Заради това швейцарската компания Allseas, ангажирана с полагането на газопровода, спря работа.
По-рано беше импортиран законопроект в Камарата на представителите на Съединени американски щати (долната камара на Конгреса на САЩ), който планува усилване на глобите против " Северен поток 2 ". Освен това при започване на юни в Сената на Съединени американски щати беше импортиран още един законопроект против " Северен поток 2 ". В него се предлага да бъдат наложени наказания на застрахователите на корабите, работещи по полагане на газопровода.
Германските управляващи дадоха обещание да приготвят ответни ограничения, в случай че Белият дом реализира опасността си за спомагателни наказания против газопровода. Във вътрешен документ на немското министерство на стопанската система се споделя, че новите наказания на Съединени американски щати могат да обиден забележителен брой европейски компании и банки, както и държавни организации. В отговор на това държавното управление на Меркел обмисля проект за координирани дейности на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР