Датчанката Каролине Возняцки се класира за финала на заключителния за

...
Датчанката Каролине Возняцки се класира за финала на заключителния за
Коментари Харесай

Возняцки стигна финала в Сингапур

Датчанката Каролине Возняцки се класира за финала на заключителния за сезона шампионат на УТА в Сингапур, откакто в полуфиналите се наложи със 7:6(9), 6:3 над чехкинята Каролина Плишкова. В разногласието за трофея Возняцки ще срещне победителката от втория полуфинал сред Винъс Уилямс (САЩ) и Каролин Гарсия (Франция), който е по-късно през днешния ден.

Това е второ класиране на датчанката за финала на шампионата след 2010 година, когато отстъпи в три сета пред белгийката Ким Клайстерс. Двубоят сред Возняцки и Плишкова бе доста оспорван, като в първия сет чехкинята пропусна три сетбола при 5:4 гейма на собствен сервис. В тайбрека Возняцки поведе с 6:1 точки, пропиля пет следващи сетбола, което даде нов късмет на Плишкова да завоюва първия сет при 7:6.

Возняцки отрази първата опция, разкрила се пред Плишкова, само че чехкинята още два шанса за довеждане докрай на сета при 8:7 и 9:8 точки, само че още веднъж не съумя да ги осъществя. Маратонският първи сет въпреки всичко завърши след час и 24 минути игра при 11:9 точки за Возняцки, която го затвори при шестата си опция да го направи. Вторият сет стартира с 4 пробива в първите пет гейма, като двете тенисистки си размениха по два такива. В осмия гейм Возняцки осъществя нов подобен, който този път се оказа решителен и разреши на датчанката да завоюва и втория сет след 6:3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР