Датчанинът Йонас Вингегор от тима на Йъмбо-Висма спечели за първи

...
Датчанинът Йонас Вингегор от тима на Йъмбо-Висма спечели за първи
Коментари Харесай

За пръв път кариерата си: Винегор спечели Тур дьо Франс

Датчанинът Йонас Вингегор от отбора на Йъмбо-Висма завоюва за първи път в кариерата си Обиколката на Франция по колоездене.

Двукратният първенец и защитаващ купата си Тадей Погачар (Словения) е втори в генералното класиране, а трети с пасив от 8:13 минути се подреди Герайнт Томас (Великобритания), който завоюва конкуренцията през 2018-а.

25-годишният Вингегор стана първият датски играч, който печели най-голямото съревнование в колоезденето след Бярне Рийс през 1996 година. Той победи с задатък от 3:34 минути пред втория Погачар.

"Чувствам се необикновено. Най-накрая съм първенец, няма какво повече да реализира. Тук съм със своята щерка и с жълтата фланелка. Това е най-голямото съревнование, което можеш да спечелиш. През цялото време усещах, че съм в играта и мога да диспутирам за успеха, само че в действителност почувствах, че ще печеля след Отакам. Първо желая да ознаменувам успеха, да си умря и желая да спечелвам още надпревари ", сподели първенецът след триумфа.

Вингегор, който беше втори след Погачар предходната година, на процедура подсигурява крайния си триумф след мощно показване в планинските стадии.

Белгиецът Яспер Филипсен от отбора на Алпесин-Декьонинк завоюва последния, 21-и стадий към Париж с заключителен спринт на именития бул. Шанз-Елизе.

Филипсен измина трасето от 116 км за 2:58.32 часа. Втори се подреди Дилан Груневеген (Нидерландия), а трети е Александер Кристоф (Норвегия).

Вингегор завоюва и бялата фланелка на червени точки при катерачите. При спринтьорите първи е белгиецът Ваут ван Аерт от Йъмбо-Висма. Погачар е номер 1 при младите състезатели до 23 години.

Обиколката на Франция се организира за 109-и път. Надпреварата с обща дължина от 3328 км мина през Дания, Белгия, Швейцария и Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР