Датчанинът Мадс Педерсен от отбора на Трек-Сегафредо постигна трета етапна

...
Датчанинът Мадс Педерсен от отбора на Трек-Сегафредо постигна трета етапна
Коментари Харесай

Датчанинът Мадс Педерсен постигна трета етапна победа в Обиколката на Испания

Датчанинът Мадс Педерсен от тима на Трек-Сегафредо реализира трета етапна победа в тазгодишното издание на Обиколката на Испания. С доста мощен спринт на финалната права носителят на " зеленото трико " завоюва 19-ия стадий от Вуелтата, който бе с начало и край в Талавера де ла Рейна. Педерсен приключи 138,3 километровата отдалеченост за време от 3 часа, 19 минути и 11 секунди. Цялата съществена група, която през днешния ден беше от 55 души, приключи с времето на Педерсен. Втори финалната линия пресече британецът Фред Райт от състава на Бахрейн-Викториъс. Тройката добави белгиецът Джани Вермеерсх от Алпецин-Декьонинк. 

Днешният стадий от Вуелтата стартира с минута безмълвие в памет на умрялата в четвъртък кралица на Англия Елизабет Втора. Въпреки че днешният маршрут оферираше две изкачвания на една и съща височина от второкласен, огромни разкъсвания не се получиха, което напълно бе от изгода за водача в генералното класиране Ремко Евенепул от Куик-Степ Алфа Винил. 

Белгиецът финишира с главната група и резервира " аленото трико " с преднина от 2:07 минути пред испанеца Енрик Мас от Мовистар и 5:14 минути пред различен испанец - Хуан Аюсо от Обединените арабски емирства.

С днешната си победа Мадс Педерсен събра 379 точки в класирането при спринтьорите и води с 205 на втория в подреждането Фред Райт. При катерачите отпред с 50 точки остава олимпийският първенец от Еквадор Ричард Карапас от Инеос.

В събота е предпоследният стадий от Вуелтата, който ще реши дали Ремко Евенепул ще завоюва първата си огромна обиколка, или Енрик Мас ще успее да го детронира. 20-ият стадий е с дължина от 181 километра от Моралсарсал до Пуерто де Навасерада. В него ще бъдат преодолени пет височини - три от първа категория и две от втора. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР