Датчанинът Холгер Руне спечели първия си ATP 1000 турнир в

...
Датчанинът Холгер Руне спечели първия си ATP 1000 турнир в
Коментари Харесай

Сензацията е факт! Руне детронира Джокович и триумфира в Париж

Датчанинът Холгер Руне завоюва първия си ATP 1000 шампионат в своята кариера. Той направи поврат и победи Новак Джокович във финала на Мастърса в Париж. Срещата продължи 2:34 часа и мина през изключителни обрати.

Руне отстъпи в първия сет с 3:6, само че завоюва втория и третия надлежно с 6:3 и 7:5. Той детронира настоящия първенец и си обезпечи влизане в Топ 10 на ранглистата.

Ноле влезе като цялостен любимец, като беше в серия от 13 следващи победи и без изгубен край в Париж. Руне обаче съумя да го победи и то след поврат.

Първият сет не предвещаваше предвещаваше сходна развръзка, откакто Джокович проби за 3:1, затвърди пробива си и затвори сета при 6:3.

Руне обаче откри сили да отговори. При свое подаване при започване на втория сет той се измъкна от 0:40 и завоюва сервиса си. След това датчанинът проби и затвърди пробива за 3:0. Той бе постоянен до края на частта и изравни с 6:3.

Най-драматичен и цялостен с обрати беше третият сет. Джокович взе задатък, като поведе с пробив за 3:1. Руне обаче върна пробива и изравни при 3:3. Датчанинът взе за повторно подаване на Джокович в основен миг за 6:5.

Последният гейм на сервис на Холгер Руне продължи повече от 16 минути. Джокович пропусна 6 благоприятни условия да пробие, а Руне съумя да осъществя втория си мачбол и се свлече на корта от бурна наслада.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР