„Датата за парламентарните избори 4 април има „за“ и „против“.

...
„Датата за парламентарните избори 4 април има „за“ и „против“.
Коментари Харесай

Георги Пирински: Ръководството на БСП допуска кардинална грешка

„ Датата за парламентарните избори 4 април има „ за “ и „ срещу “. Непрекъснато се дискутира в обществото. За мен друга дата има по-актуално значение. 30 години ще се навършат тази година от приемането на Конституцията – на 12 юли 1991 година “. Това сподели в предаването „ Опорни хора “ политикът Георги Пирински от Българска социалистическа партия.

„ Като приказваме за парламентарните избори, а и идващите, за мен поражда въпросът, дали сме поумнели през тези 30 година, спрямо това въодушевление, което съществуваше в обществото. След доста дълбоките и бурни промени на 1990-1991 година, стигаме до приемането на един нов главен закон, който дава късмет на обществото да стартира да преодолява дълбоките си разлики “, конкретизира Георги Пирински.

Какво се случи през тези 30 година? На 7-годишни интервали ние изпадаме в дълбока рецесия, от която решаваме, че отново би трябвало да тръгнем от начало. Имаше една 1990 година, по-късно 1996 – 1997, по-късно 2013 и по-късно – предходната, 2020 година Възниква въпросът - тази, 2021 година, ще стане първа година за нови 7 години, през които ще се окаже, че нещо сме сбъркали, или най-сетне ще стартираме да разбираме, че наред с всичко, което разделя хората през днешния ден, би трябвало да има едно общо осъзнаване да се научим да живеем с разликите си “, добавя политикът от Българска социалистическа партия.

Може ли Българска социалистическа партия да бъде опция на тези избори? „ Според мен, днешното управление на социалистическата партия позволява една съществена неточност. И тя е обвързвана с Конституцията. Защото се внушава, че през днешния ден Българска социалистическа партия е напълно друга партия от преди тридесет години. Че тогава е била една компромисна, неразбираема, с доста течения. Сега имаме друга – решителна, настъпателна партия. Ясно е, че в предизборна битка би трябвало да проявиш воля. Българска социалистическа партия би трябвало да се яви на тези избори с осъзнаване на капитала си на демократична партия, която е способна да стартира тезата за национално единодушие, за кротичък преход, да се видят историческите достижения като партия “, подчертава вижданията си за партията Георги Пирински.

„ Моята „ опорна точка “ е Конституцията. Кой си спомня какво написа в Конституцията? Колко жители могат да кажат, какво е записано там? Политиците са огромните длъжници. Бих посочил първите три глави на главния закон: главните начала на страната, права и отговорности на жителите и за Народното събрание. След като ще вършим избори за парламент, дайте да забележим, какво написа там “, пита риторично политикът от Българска социалистическа партия.

„ Защо Конституцията е опорната точка? Защото в нея има едно комбиниране на две еднообразно значими начала – правата, достолепието на личността, и дълга да пазим националното, държавното достолепие. Това е комбиниране на демократичното със общественото начало. Това е нужно на днешното общество “, показва позицията си Георги Пирински от Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР