Датата за началото на процеса за опит за изборна измама

...
Датата за началото на процеса за опит за изборна измама
Коментари Харесай

Делото срещу Тръмп за опит за изборни измами няма да започне на 4 март, както беше планирано

Датата за началото на процеса за опит за изборна машинация против някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водещ претендент на Републиканската партия за президентските избори тази година, беше отсрочена. Делото трябваше да стартира на 4 март, само че поради неразрешени юридически въпроси по случая, тази дата беше анулирана. Нова дата за началото на делото към момента няма, съобщи ДПА.

Тръмп е упрекнат по общо четири каузи. Повдигнати са му общо 91 обвинявания по тях, предава Българска телеграфна агенция.

По делото, което трябваше да стартира във Вашингтон, на 4 март, 77-годишният републиканец е упрекнат на федерално равнище за напъните му да преобърне резултата от президентските избори през 2020 година Тогава Тръмп изгуби вода пред противника си от Демократическата партия Джо Байдън. По това време републиканецът се опита по няколко метода да преобърне резултата от вота. Кампанията му против изхода от изборите тогава докара до невиждана офанзива против постройката на Конгреса във Вашингтон на 6 януари 2021 година

По случая на Тръмп са повдигнати 4 обвинявания, включително и за скрит план против Съединени американски щати. Ако виновността му бъде приета, той може да получи дълги години затвор.

Тръмп отхвърля обвиняванията и споделя, че те са политически " лов на вещици " против него и опит да му се попречи да се кандидатира на изборите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР